7.3 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

A végtisztesség méltósága

A közelmúltban alakult a Temetkezési Szolgáltatók Közép-Magyarországi Szövetsége, melynek meghatározó tagja Magyarország második legnagyobb temetkezési vállalata a Szigü Temetkezési Cégcsoport. A cég jogelődje a még 1953-ban alapított Pest Megyei Temetkezési Vállalat volt. A nagy múlt, a sokévtizedes tapasztalat azonban a cégcsoport életében nem jelent avítt múltidézést, a minden igényt kielégítő, modern innovatív megoldások és a hagyományok tiszteletének együttese jelenti a Szigü Zrt. fundamentumát. Erről beszélgettünk Dr. Gerencsér Balázzsal a cégcsoport vezetőjével.

– Országosan a második legnagyobb, Pest megyében pedig az első temetkezési szolgáltatóként mi a működési területük?
– Jellemző szolgáltatási területünk Pest megye, de Bács-Kiskun megyében és Budapesten is van irodánk. Összesen közel száz irodánkban várjuk temetkezési szolgáltatással az ügyfeleket. Ezen kívül negyven temetőt üzemeltetünk is. Köztük több különleges is van.

– Melyek ezek, és miért különlegesek?
– Budapesten a Fiumei Nemzeti Sírkertben mi látjuk el a temetkezési szolgáltatási feladatokat. Ez az egyetlen állami tulajdonban lévő temető, amely a Nemzeti Örökség Intézetéhez tartozik. Nemcsak a történelmi és más ismert személyiségek végső nyugvóhelye, de építészeti emlékei is jelentősek. Büszkék vagyunk a Nagykőrösi Református Temetőre is, amelyet 2010 óta üzemeltetünk. Az évek alatt jelentős fejlesztéseket végeztünk a hatalmas területű temetőben. Vidéki viszonylatban a 26 hektáros sírkert meglehetősen sok munkát ad. Büszkék lehetünk azért is, mert különleges építészeti emléket adnak a polgárcsaládok kriptái, mauzóleumai, amelyek közül az elsők még az 1800-as évek végén épültek. Van olyan, amely még mindig az építtető család tulajdonában van.

– Cegléden hol várják az ügyfeleket?
– A Páva utca 1. szám alatt várjuk a ceglédi és környékbeli ügyfeleket szakképzett munkatársakkal, precíz és diszkrét módon, a megrendelő egyedi igényeinek is megfelelve.

– Milyen nem annyira ismert, különleges szolgáltatásaik vannak?
– Különleges feladatot jelent a halottszállítás, melyhez ötvennél több autónk van. Vecsési központi üzemünkben alakítjuk át a járműveket, hogy megfeleljenek a feladatnak. A temetések során ma már „pompaautó” is igénybe vehető, amelyben elegáns kialakítással, méltó módon szállítható az elhunyt koporsója. A halottszállításnak is vannak egyedi szegmensei, mint például a nemzetközi szállítás, amikor külföldről Magyarországra vagy fordítva történik az elhunyt szállítása. De az is, hogy orvosi ügyeletekkel, idősek otthonával is van szerződésünk, ahogyan a Pest Megyei Rendőrfőkapitánysággal is, tehát a közúti balesetek és a rendkívüli halálesetek áldozatait is mi szállítjuk el.

– Egy ilyen nagymúltú és több mint száz munkatárssal rendelkező cég, hogyan lehet ilyen vállalkozó, fejlődő és innovatív? Mi a filozófiájuk?
– Tény, hogy az utóbbi időben erősödött a cégünk. Filozófiát nehéz megfogalmazni, mert a mai kor kihívásai mások, mint tíz évvel ezelőtt, nem beszélve 20-30 év távlatáról. Amire büszkék vagyunk, hogy vannak munkatársaink, akik már több mint 30 éve nálunk dolgoznak, megbecsüljük őket, mert szükség van szakmai tapasztalatukra. Fontos számunkra, hogy a temetőtulajdonosok elvárásainak megfeleljünk. Magyarországon a temetők fele önkormányzati tulajdonban van, másik felén megosztoznak az egyházak. Minden egyházzal jó a kapcsolatunk, vannak katolikus, református és evangélikus temetőink is. Ezen kívül, ami talán legfontosabb ügyfeleink elégedettsége, igényei, hiszen versenyben vagyunk a többi temetkezési szereplővel.

– Van olyan speciális igény, amit a többi temetkezési vállalat mérete okán nem tud teljesíteni, de önök igen?
– Igen, a közelmúltban is volt ilyen eset. Ez akkor fordul elő, amikor több autóval kell megjelenni, vagy „pompaautóra” van szükség. Nemrégiben egy ősi arisztokrata család egy tagját búcsúztattuk Budapesten. Az exkluzív, különleges igényeket tartalmazó temetéstől a legegyszerűbb szertartásúig számunkra a legfontosabb ügyfeleink elégedettsége, hogy szlogenünknek – „A végtisztesség méltósága”- és a megbízásukkal felénk irányuló bizalomnak megfeleljünk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...