2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Második helyezés a Reformáció 500 kisfilm pályázatán

Közös városnéző séta Kálvinnal és szívszorító emberi történetek két percbe csomagolva. Kiválasztották a Reformáció 500 “Az én reformációm” című kisfilm pályázatának nyertes filmjeit, melyekből kiderül, milyen sok jelentéssel bírhat a reformáció üzenete.

A Reformáció Emlékbizottság telefonos kisfilm-pályázatában arra kérte a fiatalokat, hogy vegyék filmre, mit jelent számukra a reformáció. Voltak, akik a reformáció egy-egy kiemelt emlékhelyeire látogattak el, mások azonban főleg az érzelmek, hangulatok átadására fókuszáltak, végig szem előtt tartva a reformáció szellemiségét. A pályázók mobiltelefont, digitális kamerát, illetve GoPro kamerát használhattak a felvételekhez.

A beérkező pályamunkákat Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa, Pozsgai Zsolt filmrendező, Csizmazia Gábor filmkritikus és Hirsch Tibor, az ELTE Filmtudományi tanszékének docense értékelték.

“Sokféle filmet kaptunk, rendkívül színes volt a felhozatal, hiszen ahány ember annyi nézőpont. Voltak, akik humorosan közelítettek a reformáció kérdésköréhez, mások inkább az ironikus hangvételt részesítették előnyben. Az biztos, hogy nem volt könnyű dolgunk a zsűrizésnél” – árulta el Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.

A klip kategória második helyezettje, a Csiszár Gergely és Maróti Márk páros is elvarázsolta a zsűrit érzelmes, hangulatok átadására fókuszáló rövidfilmjükkel. “Tetszettek az átgondolt operatőri vágások és az, hogy generációkat köt össze, így ábrázolva a reformáció szellemiségét.” – árulta el Pozsgai Zsolt, filmrendező.

A fiúk élvezik a filmkészítés minden mozzanatát. Tanítás után délután rögtön összeülnek, ötletelnek, forgatnak. Tele vannak tervekkel, elképzelésekkel. A nyáron újabb filmet vagy filmeket forgatnak majd le. Az sem lesz akadály, hogy Márk ceglédi, Gergő hernádi. – Most már az is biztos, hogy együtt tanulunk tovább filmes vonalon. A Youtube-on MMGC néven fent vannak a kisfilmjeink, melyek egyre több nézőt generálnak, ami – a szakmai elismerések mellett – nagy öröm számunkra – mondta Márk.

Bővebben: reformacio2017.hu, baon.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...