2 Comments

 1. 2

  thedoors06

  Miért cenzúráz a Ceglédi Panoráma, még akkor is, ha abban kivetnivalót semmiképpen sem lehet találni?

  Reply
 2. 1

  thedoors06

  FELSZÓLÍTOM TAKÁCS LÁSZLÓ CEGLÉDI FIDESZES KÖZPÉNZPARAZITÁT, HOGY FIZESSE MEG TÁRSAIVAL EGYETEMBEN A CEGLÉDI ADÓFIZETŐKNEK OKOZOTT 5 MFT-OS KÁRT!
  “A zügy bíróságon folytatódik”…Amely döntés ellen nem lehet fellebbezni…avagy így hazudik a képviselő testület, mivel egyetlen egy jellemes ember sincs köztük, aki elismerné, hogy tévesen és nem a jogszabályoknak megfelelően döntöttek és a személyes konzekvenciát levonva megtérítenék a ceglédieknek az 5 milliós bírságot!

  Egyszer már közölte a Ceglédi Panoráma:
  “Mint ismeretes a közétkeztetési feladatok ellátását szabályozó vállalkozói szerződések június 30-ával lejártak, amiért az önkormányzat a törvényi kötelezettségének eleget téve a gyermekétkeztetési feladatok ellátására közbeszerzési eljárást írt ki és folytatott le. Ezt az eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette. Az ügy a bíróságon folytatódik, de a városi oktatási, nevelési intézményekben az ellátást az önkormányzatnak ilyen helyzetben is biztosítania kell.
  Az új közbeszerzési eljárás eredményes lefolytatásáig egyrészt a Bölcsődei és Védőnői Igazgatóság és a Dózsa György Kollégium – mint költségvetési szervek tekintetében – a Ceglédi Intézmények Gazdasági Hivatala által kötött közfeladat ellátási szereződés keretében oldja meg a feladatkörébe tartozó gyermekétkeztetést az önkormányzat, másrészt a többi intézmény tekintetében változatlanul a helyhatóság és a TS Gastro Kft-vel, valamint a TS. Gastro Central Kft-vel kötött vállalkozói szerződéssel biztosítja az ellátást. A hosszabbítást az alapszerződés teszi lehetővé.
  A szolgáltatási díjak emelkedésével a kínált étel minőségének javulását reméli az önkormányzat, ám a képet árnyalja, hogy az áremeléssel is jóval a – megsemmisített közbeszerzési eljárás során megismert – piaci árak alatt maradnak a most kezdődött tanévben a díjak. Fontos megjegyezni, hogy a változás nem érinti a szülők által fizetett díjtételeket.”

  “Polgármesteri, önkormányzati szarók, szaratók, akik szarnak a “lakosságra”, mert folyamatosan hazudnak és kárt okoznak! Megköszönném, ha nem törölnék a hozzászólásomat, a város “atyái” és “anyái” válaszolni úgyis “elfelejtenek” és lapítani fognak, mint szar a fűben! Íme a ceglédi közpénzparazitizmus egyik kis emlékműve, ékköve, javaslom feliratként az egyik térkövezett, “parkosított” területen!

  Büdöske: Valami bűzlik a virágoskertben!
  – valóságszabályozás, avagy Orwell élt, Orwell él, Orwell élni fog: moral insanity, a ceglédi önkormányzat erkölcsi elmezavara

  Önkormányzatunk bíróságon támadja meg a Közbeszerzési Döntőbizottság azon határozatát, amely ellen fellebbezésnek, újrafelvételi eljárásnak nincs helye…Miközben a jó öreg duplagondol szerint kijelentették, hogy: a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatai mindenkire nézve kötelezőek, így a döntést tudomásul vesszük, de elfogadni nem tudjuk…Miután a döntés ellen nincs jogorvoslat, magukat mintegy alkotmánybíróságnak tekintve…ismételten kijelentették, az Orwelli 1984 szellemében, hogy: “Álláspontunk szerint a meghozott határozat olyan súlyos szakmai és eljárásjogi hibák sorozatán keresztül születhetett meg, melyek alapján az igazunk megvédése érdekében élni fogunk a jogorvoslat lehetőségével és a Döntőbizottság határozatát bíróságon fogjuk megtámadni.”…Teszi mindezt úgy “derék” önkormányzatunk, hogy a judo csarnok építésekor kvázi társberuházóként “elfelejtettek” bárminemű szerződést kötni, a címzetes főjegyző és Járási hivatalvezető legnagyobb szakmai dicsőségére, ami az elhibázott tervezés és kivitelezés esetén jogi útra terelhetné a történteket…

  Mint az jól látható, működik a morfikus mező, Orwell ismét csuklott egyet: önkormányzatunk egyetlen közös pártként viselkedik, persze nem Angszoc a nevük, na de istenem…Én pedig már csak egy kávét kérek…:)

  Moral insanity vagy erkölcsi elmezavar, az a kórkép, melynek legfőbb sajátossága az etikai és morális irányban mutatkozó kedélyi elfajulás.
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Moral_insanity

  dr.Diósgyőri Gitta címzetes főjegyző
  http://www.abony.hu/news.php?item.4174.1

  Járási hivatalvezető: Dr. Wetzelné dr. Terbe-Szabó Csilla

  Tisztelettel megkérdezzük: Megtérítik a képviselők az eljárásukkal okozott 5 millió ft-os kárt az adófizetőknek:

  5 milliós bírság Ceglédnek
  https://cegledipanorama.hu/2017-06-30/5-millios-birsag-ceglednek/

  “Megbírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság Cegléd Város Önkormányzatát öt millió forintra és megsemmisítette a közétkeztetésre vonatkozó eljárását. Indokolásuk szerint az önkormányzat a versenyt szükségtelenül korlátozó rendelkezésekkel megsértette a közbeszerzési törvényt. Az önkormányzat közleményt jelentetett meg: bíróságon támadják meg a döntést.

  Június 20-án jelent meg a közbeszerzési értesítő, melyből kiderül Cegléd közétkeztetését továbbra is a Ts Gastro Kft. nyerte el. A cég 23 helyszínen csaknem 332 millió forintért látja az a közintézmények étkeztetését. Az önkormányzathoz több ajánlat érkezett. Volt köztük érvénytelen is. Végül versenyben az eddig szolgáltató TS Gasto és egy újszászi cég maradt.

  Az indoklás szerint azért választották annak ellenére a TS Gastro ajánlatát, hogy az újszászi cég 14 millióval olcsóbb ajánlatot tett, mert a szükséges kapacitással bíró tartalék főzőkonyha az újszászi cég esetében 71, a TS Gastronál pedig 12 km volt. Emellett a pályázó által benyújtott mintaétlapok- amelyek az ételek dietetikai értékelésének szakmai pontozását szolgálják – valamivel kevesebb értéket értek el, mint a TS Gastro.

  A Közbeszerzési Döntőbizottság közérdekű bejelentés alapján folytatott le eljárást hivatalból. Június 27-én kelt határozatuk szerint túlzottan szigorú volt a szerződés teljesítéséhez való alkalmasság. Ezért a bizottság megsemmisíti Cegléd Város Önkormányzata ajánlattételi felhívását, és a közbeszerzési eljárásban ezt követően meghozott döntéseit, emellett az ajánlatkérővel szemben 5 millió forint – 15 napon belül megfizetendő – bírságot szab ki. A határozat ellen fellebbezésnek, újrafelvételi eljárásnak helye nincs – olvasható a Döntőbizottság honlapján.

  Az önkormányzat június 29-én közleményt bocsátott ki az ügyben: „Sajnálattal értesültünk a tegnapi napon, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság objektív jogi érveink ellenére megsemmisítette a közétkeztetésre vonatkozó eljárásunkat. A Közbeszerzési Döntőbizottság határozatai mindenkire nézve kötelezőek, így a döntést tudomásul vesszük, de elfogadni nem tudjuk. Megítélésünk szerint mindvégig szabályosan, a verseny tisztaságát szem előtt tartva jártunk el. Álláspontunk szerint a meghozott határozat olyan súlyos szakmai és eljárásjogi hibák sorozatán keresztül születhetett meg, melyek alapján az igazunk megvédése érdekében élni fogunk a jogorvoslat lehetőségével és a Döntőbizottság határozatát bíróságon fogjuk megtámadni. Cegléd Város Önkormányzata továbbra is biztosítja minden gyermek számára a közétkeztetést, az ellátás nem került veszélybe.” – írja a közlemény.”

  Mottóm: “Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk. Ez kissé szigorúan és általánosan hangzik, de ez az egyetlen igazság, melyet minden következménnyel megismertem. Senki nem ülhet a virágos réten, mint Ferdinánd, a bika, s nem szagolhatja büntetlenül a szép virágokat. Ember vagy, tehát ember módra és az emberek között kell élned.”
  (Márai: Füveskönyv)
  Takáts László polgármester”

  Reply

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2016. Ceglédi Panoráma