18.1 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Szakma Fesztivál 2017 Cegléd

A Cegléd és Térsége Ipartestület 2017. szeptember 25-29-ig Szakma Fesztivált és 2017. október 1-jén pedig Őszi Kiállítást és Vásárt tart az ipartestületi székházban. A rendezvényen a szakmák bemutatásával segítséget szeretnénk adni a szülőknek, hogy beszélgessenek gyermekükkel arról, mi szeretne lenni a jövőben, milyen elképzelése van! Nagy felelősségünk van szülőként, amikor a gyermekünk jövőjéről kell döntenünk. Ha nem tudunk dönteni, akkor inkább halogatjuk, a gyereket gimnáziumba vagy olyan iskolába adjuk, ami nem megfelelő, hogy időt nyerjünk milyen szakmára, irányba menjen tovább. A döntésnek nagy ára lehet, mind anyagilag, mind az időveszteséget tekintve!

Az Ipartestület ehhez a nehéz döntéshez kíván segítséget nyújtani a Szakma Fesztivállal. Különböző szakmákat mutatunk be szeptember utolsó hetében, öt napon keresztül, amit délelőtt szervezetten általános iskolás csoportok látogathatnak, majd üzemlátogatásokon vehetnek részt. A kör úgy kerek, ha duális képzés keretében iskolából kikerülve vállalkozóhoz, el tudják sajátítani a választott szakmát.

 

A hét minden napján délutánonként vállalkozóknak, szülőknek, diákoknak is tartunk fórumokat, többek között arról lesz szó: mivel jár a tanuló foglalkoztatása, milyen juttatások járnak utána. A továbbiakban a szakma kitanulása után pedig miben tudjuk segíteni az elhelyezkedést, esetleg vállalkozóvá válást.

Hétfőn 25-én szülőknek tart a pályaorientációról szakma választásról Bott Kata a PMKIK tanácsadója. A mesterképzésről szerda délután 13.30 órától lesz szó, Szabóné Zéman Marika PMKIK-tól lesz segítségünkre. Előtte 13 órától a Ceglédi Járási Hivatal munkatársai adnak tájékoztatást arról, milyen lehetőségek vannak, lesznek 25 év alatti pályakezdőknek. Pénteki napon 15 órától a Vállalkozás Fejlesztési Alapítvány ad tájékoztatást kezdő és leendő vállalkozóknak a lehetőségekről.

A szakmahét megfáradt vállalkozóinak, segítőinek figyelmébe ajánlom a pálinka szakmai bemutatónkat, desztillációval péntek 17 órai kezdéssel!

Vasárnap kerül megrendezésre Őszi kiállítás és vásárunk, ahol az ipartestületi tagok bemutatkoznak: mit készítenek, milyen szolgáltatásokat nyújtanak.

Délután 14 órakor Veréb Tamás, a 2016-os Sztárban Sztár nyertesének musical műsora zárja az egyhetes rendezvényt.

Spindelbauer Attila Ipartestület elnök

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....