18.1 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Megszépül az Evangélikus Bazársor is

Holnap kezdődik az Evangélikus bazársor előtti terület felújítása. Elsőként az Ordass köz és a Könyvtár között végzi a kivitelező a munkákat. Új burkolatot kap a bazársor ezen része, új kerékpártámaszokat és szemétgyűjtőket helyeznek ki, fákat ültetnek és megváltozik a parkolási rend. A városi beruházásról ma sajtótájékoztatót tartottak

A belváros megújításának egy újabb szakaszához ért a város. Az Evangélikus bazársor előtti terület kap szebb arculatot. A felújítást három szakaszban végzik. Elsőként a Könyvtár és az Ordass köz közötti részre vonulnak fel a szakemberek.

Takáts László, polgármester: – A tervek szerint mind a térburkolat, mind az útburkolat mind a világítás, díszvilágítás teljesen új lesz. Mondhatjuk azt, hogy ez lesz tulajdonképpen a tényleges térmegújítás első üteme és a következő időszakban a város költségvetésének teherbírásához igazítottan lépésről-lépésre szeretnénk a Városháza oldalig eljutni.

Az Ordass köz és a Könyvtár közötti szakasz felújítása holnap kezdődik. Néhány hét múlva teljesen más képet mutat majd ez a terület. Akadálymentessé teszik, a széttöredezett burkolat helyére új kerül, fákat ültetnek a parkolóknál, új kerékpártárolókat, padokat és szemétgyűjtőket helyeztek ki- tájékoztatta a média munkatársait a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője. Szebeni Dávid továbbá elmondta: merőleges parkolás lesz a bazársor előtt, ezzel egyidejűleg a párhuzamos parkolás megszűnik. A sajtótájékoztatón a körzet önkormányzati képviselője, Hegedűs Ágota örömét fejezte ki, amiért elkezdődik a város főterének megújítása. Mint fogalmazott: nagyon sokan kérdezték tőle az elmúlt hónapokban, mikor kezdődik a beruházás.

Hegedűs Ágota, önkormányzati képviselő: – Ez a főterünk, ide jövünk ünnepelni március 15-én, ide jövünk ünnepelni a Kossuth napok alkalmával, valamint az a célunk, hogy olyan közösségi tér legyen, hogy vasárnap a családok örömmel jöjjenek be.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az Evangélikus templomnál lesz egy vegyesforgalmi szakasz, amelyen gyalogos és autósforgalom egyaránt mehet. A kivitelezők figyelnek arra is, hogy hogy a területen lévő nagy platánfa megmaradhasson, így módosul a sétány útvonala egy rövid szakaszon. A bazársor előtti terület néhány hét alatt megújul, a tervek szerint decemberben már használható lesz, legalábbis egyes szakaszai-mondta Szebeni Dávid. A

ctv.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....