9.4 C
Cegléd
2024. március 12. kedd
spot_img

Felújítják a Budai utat!

Lapunk is többször írt már a Budai út szinte közmondásosan rossz állapotáról. Az utat kezelő Magyar Közút Pest Megyei Igazgatósága most levelet küldött, melyben arról tájékoztatja a Ceglédi Panorámát, hogy jövőre felújításra kerül a Cegléd táblától a Fürdő útig tartó szakasz.

A 46125. j út (Cegléd, Budai út) állapotával, ill. várható felújításával kapcsolatban Társaságunkhoz érkezett megkeresésekre az alábbi tájékoztatást adjuk. A 46125 j. út érintett szakaszát a Fürdő úttól Cegléd város településhatáráig (4+300-7+380 km sz. között) 3080 m hosszon újítjuk fel.
Az érintett projekt rendkívül összetett, minden fázisa alapos, körültekintő és összehangolt munkavégzést kíván meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. részéről, illetve a projektben résztvevő többi szervezettől, partnerektől is. Azonban Társaságunknak korlátozottak a lehetőségei, hogy a program lebonyolításnak időszükségletét befolyásolja. A felújítás ügymenetének időtartamát a szigorú eljárásrend és az ütemek sorrendisége határozza meg.
Az elkészített jóváhagyott terv alapján hamarosan sor kerül a kivitelező kiválasztására, majd az építési munkák megkezdésére, megvalósítására. A már megfelelően előkészített közbeszerzési folyamattal és a gyorsított szerződéskötési eljárással számolva a kivitelező kiválasztása 2017. év végén megtörténhet, azonban a közelgő téli időjárásra való tekintettel a kivitelezés várhatóan csak a téli üzemeltetési időszakot követően tud elindulni.
Társaságunk ígéretének megfelelően a felújítás eredményeként egy olyan útszakaszt tud a közeljövőben átadni, mely a helyi közösséget és az erre közlekedőket méltóképpen szolgálja a következő időszakban.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...