7.3 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Sportnap a Közgázban

A Ceglédi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumában idén is megrendezésre került a sportnap, mely minden évben kétszer (ősszel és tavasszal) mozgatja meg az iskola diákjait. Az előző tanévhez hasonlóan az őszi sportnapot idén is szeptember 29-én, az Európai Diáksport Napján valósítottuk meg, együtt mozogva a többi európai országgal, versengve a nyereményekért, sportszerekért.
Iskolánkban hagyományként működik az osztályok közötti verseny, melyen – az egész évben szervezett programokon elért helyezések (pontszámok) alapján – a legjobb osztály pénzdíjazásban részesül, amit osztálykirándulásra vagy egyéb programokon való részvételre használhat fel. A sportnapi eredmények természetesen ebbe is beleszámítanak. A sportprogramok most is kiegészültek egy egészségprogrammal (zöldség-gyümölcs kompozíció készítése), melynek témája idén az „50 éves Közgáz” volt.
Szerencsére ebben az évben nagyon kedvező időjárás kísérte a sportnapot. Az idei programsorozat egy interjúval indult, melynek vendége Velkey-Guth Ádám vesetranszplantált világbajnok atléta volt. Ezek után a megszokott közös bemelegítést a 2017 m-es futás követte, majd különböző sportjátékokban mérhették össze a tanulók a képességeiket. Az udvaron zajlottak a röplabda, labdarúgó, streetball mérkőzések, a tornateremben a floorballosok ütötték a labdát. Voltak, akik kipróbálták a jóga könnyűnek tűnő elemeit, és voltak, akik zumbával frissítették testüket. Az ebédlőben pedig készítették a szebbnél szebb zöldség-gyümölcs alkotásokat. Második éve, hogy biciklitúrával is bővült a sportnapi program, ahol a gyerekek a kísérő tanárokkal együtt, a környező településeket érintve, nagyjából 50 km-es távot tekernek le.
Idén is bekapcsolódtunk a városi sportnap keretein belül megrendezésre kerülő tájékozódási versenybe, ahol a 4 fős csapatok különböző helyszíneket látogatva a városban, különböző feladatokat teljesítve mérik össze tudásukat. Tavaly több első helyet is sikerült begyűjteni tanulóinknak, idén is izgatottan várjuk az eredményhirdetést.
Összességében ez a sportnap is nagyon jól sikerült. Voltak benne újabb programok, és örömmel tölt el bennünket, hogy a tanulók és osztályfőnökeik is lelkesen küzdenek a mérkőzések során.

Kocsis Kata testnevelő

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...