12.7 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Ceglédi zsűritag M5-ön

Ceglédi arcot láthattak a nézők a Re:formáció – Megújuló világ vetélkedő középiskolai döntőjén az M5 TV-n október 1-jén. A zsűriben Majorosné Lasányi Ágnes – korábban a ceglédi Losontzi iskola igazgatója, jelenleg az Evangélikus Pedagógiai Intézet igazgatója – olyan ismert személyekkel foglalt helyet, mint Caramel az énekes és Bényi Ildikó televíziós műsorvezető, aki a Reformáció 500 rendezvénysorozat arca is volt.

– Szeptember 29-én zajlott a „Re: formáció – Megújuló világ” című komplex műveltségi és vallástörténeti vetélkedő középiskolai döntője, melyet az M5 október 1-jén adott le. A döntős csapatok mögött kemény munka és hosszú út áll: a 9 hónapja zajlott iskolai, majd régiós fordulók után ezúttal televíziós kamerák előtt kellett számot adniuk tudásukról. A vetélkedő célja az volt, hogy a tanulók ismereteket szerezzenek azokról a művészeti- és tudományterületekről, amelyekben a reformáció és annak hatása új értékeket teremtett, valamint az, hogy felfedezzék a reformáció kultúránkra gyakorolt hatását a jelenben. A vetélkedő sikerét jelzi, hogy az általános iskolai és a középiskolai kategóriákban összesen 1500 diák indult, 300 csapat indult a középiskolások és 280 az általános iskolások közül. A Református és az Evangélikus Pedagógiai Intézetek munkatársai, mint szervezők érdekes és változatos feladatokat állítottak össze a diákoknak – számolt be lapunknak Majorosné, aki az egyik főszervezője volt a monstre vetélkedőnek.

Majorosné egyébként a rendezvényszervezésben nem szakadt el Ceglédtől sem, aktív az egyházi életben evangélikus presbiterként és másodfelügyelőként. A reformáció 500. évfordulójára emlékező városi rendezvények szervezéséből is kivette a részét.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...