13 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Hivatali visszaélés a járási hivatalnál

A Pest Megyei Főügyészség hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy nővel és 14 férfival szemben. A nő egy járási hivatal kirendeltségén ügyintézőként dolgozott, és az ismerőseinek szabálytalanul, soron kívül, telefonhívásra adott tájékoztatást a járműnyilvántartás adatairól. – írta az ügyészségi közlemény, amely nem említi konkrétan melyik járási hivatal az érintett.

A hatályos jogszabályok szerint, ha valaki egy járműre vonatkozó adatokra kíváncsi az ügyfélkapun vagy a járási hivatalokban személyesen kitöltött kérelemmel fordulhat az adatok nyilvántartójához, ahol szolgáltatási díj ellenében kap információt.

A bűnügy egyik vádlottja, egy nő egy Pest megyei járási hivatal kirendeltségén dolgozott. Egyedül végezte a jármű ügyintézéssel kapcsolatos tevékenységet. 2015 januárjától fél éven át a járműnyilvántartás adatairól több mint 20 esetben a jogszabályokkal szembe menve, soron kívül és a kötelező szolgáltatási díj megfizettetése nélkül adott tájékoztatást az ismerőseinek. A mobiltelefonjára érkező hívásokra olyan adatokat is azonnal közölt, amelyekről egyébként nem is lehet információt kérni. Így elmondta azt is, hogy ki a jármű tulajdonosa és hol érhető el. Volt olyan eset, amikor kivont egy járművet a forgalomból vagy ismerősei kérésére egy járműről levette a körözést, és forgalomba helyezte a járművet. Minderre azzal biztatta a vádlott társa, hogy az intézkedésével kapcsolatban nyugodtan kérjen pénzt a megbízójától. Egy autókereskedő cég tagjai rendszeresen fizettek a nőnek a szabálytalan ügyintézésért. Az elintézendő iratokat és a nőnek szánt pénzt a nő házának postaládájába tették. A Pest Megyei Főügyészség a nőt és az őt megkereső társait, 14 férfit hivatali visszaélés bűntettével, illetve hivatali vesztegetés bűntettével vádolja.

(Sajtóközlemény alapján, a kép illusztráció.)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...