2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Fiatal önkéntesek az idősotthonban

Október 13-14-én az ország valamennyi megyeszékhelyén és Cegléden összefogtak az Új Nemzedék Központ önkéntesei és munkatársai, hogy a „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes akció részeként segíthessenek másoknak, tegyenek valami jót a lakóhelyükért, környezetükért. Az önkéntes akciók során gyermekkórházakat, idősek otthonát és állatmenhelyeket töltöttek meg szeretettel, vidámsággal és adományokkal. Az Új Nemzedék Központ által szervezett programban részt vettek a ceglédi önkéntesek is, akik idősek otthonában élők arcára csaltak mosolyt, hiszen a felszabadult beszélgetéseken túl, kedvenc könyveikből is olvastak az otthon lakóinak.

„Életünk csupán apró töredéke ez a pár órányi önkénteskedés. Pedig ezek a legértékesebb percek, ezek időtálló értékek. Örülök, hogy csatlakozhattam az önkéntes akcióhoz, sokat adott, úgy érzem mindenkinek. Nekem is. Nagyon jó érzés volt látni annak a 93 éves néninek a mosolyát, akinek Örkényt olvastam fel. Remélem, azokat a srácokat is felébresztette ez a program, akik idén még nem vettek részt benne. Nincs mire várni, itt az idő, ki kell próbálni!” – mesélt önkéntességéről az egyik jelentkező.
Több városban, köztük Egerben, Kaposváron, Nyíregyházán és Tatabányán az önkéntesek helyi állatmenhelyeken segédkeztek: kutyasétáltatással, kenelek tisztításával, és olyan adományokkal, mint az állateledel, etetőtál, takaró és a különféle tisztítószerek. Volt olyan hely, ahol most először adódott arra lehetőség, hogy egyszerre sétáltathassák meg az állatmenhely összes lakóját.
A résztvevők lelkesedését mutatja, hogy sok helyen már új önkéntes akciók szervezésében gondolkodnak. Szabad felhasználásra csatolva küldünk néhány fényképet.

További információk:Kováts Zsuzsanna
Kommunikációs igazgatóhelyettes
Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft.
kovats.zsuzsanna@unp.hu
+36 30 627 0415

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...