3.1 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Barangoló Klub

A Cegléden élő és dolgozó Pitó Béla és felesége Györgyi nagyon szeretnek utazni, kettesben is, barátokkal is. A házaspár azonban – az utazás szereteténél egy lépéssel tovább ment: tavaly megalapították a Barangoló Klubot, aminek tagjai a Kárpát-medence legszebb tájait járják be néhány napos útjaikon. Jövőre hivatalos formába terelik az utazásszervezést: utazási irodát nyitnak és minden hónapban szerveznek majd utakat. Már biztos, hogy úticélként a jövő évi tervben Prága, az ausztriai Medve szurdok, Szlovénia és a horvátországi Plitvicei tavak is szerepelni fognak.

– Három éve Erdélybe mentünk Györgyivel egy hetes körútra. – mesél a kezdetekről Béla. – Én erdélyi vagyok, így sok szép helyet ismerek. Bödemesterházán van egy 700 méteres szikla, amit megmásztunk. Azt mondtam Györgyinek, hogy gyerekkoromban elrejtettem oda valamit, nézzük meg, hogy még megvan-e. Titokban persze én már előkészítettem a jegygyűrűt, így végül azt „találtuk meg”. Itt kértem meg a kezét a szikla tetején! Györgyinek nemcsak emiatt tetszett meg Erdély, de a vendégszeretet, a táj szépsége és az emberek természetessége is megfogta. Akkor döntöttük el, hogy ezt a szépséget másnak is látni kell, legközelebb visszajövünk barátokkal. Az év októberben már 20-an mentünk, a következő években pedig két-két erdélyi túrát szerveztünk, az utolsóra már nagy busszal mentünk és még így is volt, akinek már nem volt hely. Megnéztük Torda környékét, de voltunk Szlovákiában is. Az utazótársak lelkesedése arra ösztönzött, hogy jövőre egy utazási irodát indítsunk.

– Először kettesben megyünk el és nézzük meg a szállást, a látnivalókat, hogy a többieket már ne érje csak kellemes meglepetés. – veszi át a szót Györgyi. – A Barangoló Klub lényege az, hogy családias légkörben és jutányos áron utazhatnak azok is, akik eddig anyagi okokból nem jutottak el ezekre a szép helyekre. Nem beszélve arról, hogy a szervezés gondja is le van véve utastársaink válláról.

Novemberben – ez évben utolsó alkalommal – a barangolók Szlovákiába utaznak, ahol egy napos kiránduláson nézik meg a domicai cseppkőbarlangot. Az aggteleki cseppkőbarlang szlovákai „nagytestvére” iránt érdeklődők a klub facebookján tudnak még rá jelentkezni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...