20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Barátság Nyugdíjas Klub

Az 1989 óta működő Nyugdíjas Klub a Tápiószőlősi kulturális élet egyik mozgatórugója. Elsőre talán furcsán hangzik, hiszen nyugdíjas, idős nénik és bácsik- vagy ahogyan mi hívjuk őket: mamókák és papókák- a tagjai a klubnak.
Mégis, akár, hogy is cserélődik, bővül vagy csökken a tagok száma a mamókákra mindig lehet számítani. Akár arról van szó, hogy egy rendezvényen fel kell lépni itthon vagy más településen, akár arról, hogy csak közönségként megtisztelik a rendezvényt. Minden lehetséges módon kiveszik a részük a közösségi feladatokból.

Legyen az Föld napi fa ültetés, szemétszedés, Kihívás napi kerékpár túra, mézeskalács sütés a községi fénygyújtásra és még sorolhatnám. A klub egy emberként vonul fel és jár elő a jó példával a fiatalabb generációk számára. Ezenkívül saját szervezésű rendezvényük is van. Év elején pótszilvesztert vagy farsangot rendeznek, ezzel is őrizve a régi magyar hagyományokat, amivel a böjt előtti „báli szezont” rendszerint ők nyitják meg Tápiószőlősön.

Minden évben évzáró ebédet szerveznek, ahova a környező települések nyugdíjas klubjait, a helyi vállalkozókat, -akik támogatják a klub működését- és természetesen a falu elöljáróit is meghívják. Ide rendszerint műsorral is kedveskednek a vendégeiknek. A nyugdíjas klub énekkara vagy tánckara lép fel, valamint a HALESZ Tánc Egyesület is színpadra áll ilyenkor, hiszen segíti egymást a két civilszervezet. Ebéd után pedig estig tartó táncmulatsággal és tombolával teszik emlékezetessé az évzárót.

Az idei esztendő a szokásosnál nehezebb volt a klub tagjai számára. Több betegséggel, halálesettel és más problémákkal is meg kellett birkózniuk. Mégis előre tekintve, minden percet értékelve a kis közösségükben, egymást segítve, támogatva megmutatták, hogy bármilyen akadályt is állít eléjük az élet megküzdenek vele. Ezzel is példát mutatva nekünk, fiataloknak.

Megmutatják, hogyan kell méltóképpen kezelni az idős kort.

Némedi Judit

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....