6 C
Cegléd
2024. március 7. csütörtök
spot_img

Advent Tápiószőlősön

Már hagyomány Tápiószőlősön, hogy az adventi időszakban különböző, a lakosság minden részét érintő programokkal segíti a falu vezetése az ünnepekre való ráhangolódást.

Idén is felállítottuk a községi fenyő mellé a betlehemi istállót, a szalma bábuk is átöltöztek Mikulássá, manóvá, hóemberré és hóanyóvá. Így december 2-án feldíszített faluban kezdhettük meg az Adventi Programsorozatot. A Kreatívok csapatával a faluházban karácsonyi ajándékokat és díszeket készíthettek kicsik és nagyok, ingyenesen. Ugyanitt a Roma Nemzetiségi Önkormányzat a roma kultúráról tartott interaktív kiállítást, zenével és főzéssel. A Presszó teraszán pedig az első szabadtéri Adventi Vásárt is megtartották ezzel egyidőben, tápiószőlősi kézművesek, termelők és civil szervezetek közreműködésével. A 17 órakor kezdődő Fénygyújtó ünnepségen az óvodások Mikulás váró dalokkal és fényjátékkal, az iskolások verssel és hangszeres zenével készültek. A szaloncukorral megjutalmazott gyereksereg után a községi sátorban serénykedők forró teát, forraltbort, mézeskalácsot, bejglit és hurkát, kolbászt is osztottak minden lakosnak, hogy a karácsonyi zenék mellett beszélgetve kellemes estét töltsenek el a kivilágított téren.

December 9-én a 2018. évi Tápiószőlősi Kalendárium bemutatásával este pedig a II. Táncgálával folytatódtak a programok. Az idei bemutatón a népviselet pályázat győztes modelljét is megtekinthették. A falu lakossága Héjja János tápiószőlősi születésű ruhatervező munkáira szavazott a legnagyobb számban.

Az esti táncos esten pedig az összes szőlősi gyerek és felnőtt, aki bármilyen formában és stílusban táncol Tápiószőlősön, megmutathatta az egész éves munkája eredményét a nagy közönség előtt. Jövő héten szombaton a községi karácsonyi ünnepséggel folytatódik a rendezvény sorozat, ezüst vasárnap pedig a Szent Orbán Római Katolikus templomban Adventi Hangverseny kerül megrendezésre a Ceglédi Fúvószenekar közreműködésével.

Némedi Judit

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Fasching a gimiben

Február 23-án farsangi mulatság zajlott a gimnázium aulájában, mely...

Válaszok a személyeskedő megjegyzésekre

Jakab István a Ceglédi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke sajtótájékoztatót...

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...