16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Angliában ragadt, négy nap alatt jutott haza Ungvári Miklós

Elképesztően kalandosra sikerült Ungvári Miklós (37) angliai kirándulása. Az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok cselgáncsozó a múlt hét végén vett részt díszvendégként Cambridge-ben egy gyermekdzsúdóversenyen, de a rendkívüli brit hóhelyzet miatt napokig ottragadt az országban.

az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok cselgáncsos milyen útvonalon tette meg a Cambridge–Cegléd 1860 kilométeres távot

A Blikk grafikája azt mutatja, az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok cselgáncsos milyen útvonalon tette meg a Cambridge–Cegléd 1860 kilométeres távot.

– A földrajzi adottság és időjárás miatt Angliában nincsenek kellően felkészülve a hóra, hiszen nagyon ritkán hullik arrafelé. Így gyorsan szinte pánik alakult ki a légi közlekedésben – kezdte a történtek felidézését Ungvári. – Vasárnap indultam volna vissza Magyarországra, de az összes járatot törölték, a repterek bezártak, hazaküldtek mindenkit. Szerencsére élnek kint bará­taim, náluk meghúzhattam magam néhány napra.

A reptéri őrületet tovább fokozta, hogy mivel rengetegen próbáltak jegyet foglalni, az árak az egekbe emelkedtek. Volt Budapestre olyan járat, amelyre csak 1750 fontért (625 ezer forintért) lehetett beszállókártyát venni!

– Nem túlzok, Londontól a skóciai Glasgow-ig minden lehetséges repteret megnéztem, hogy időben haza tudjak jutni, de két akadályba ütköztem. Vagy elképesztően drága, több százezer forintos jegyek voltak, vagy csak nagyon kacifántos úton, több átszállással, s a várakozási idővel bő egy nap alatt lehetett volna megtenni az egyébként kétórás utat – mesélte a cselgáncsozó.

Így aztán négynapos lett a tortúra, hiszen komoly szervezést követően végül hétfőn tudott elindulni Cambridge-ből haza. Utazása során kamionnal, vonattal, autóval és repülővel is közlekedett, míg megtette az összesen 1860 kilométeres távot.
A sportoló (balra) kamionnal és vonattal ment Franciaországon át Belgiumba

– Egy kedves barátom, Pomázi Attila éppen Brüsszelbe tartott kamionnal, és felülhettem mellé. Így mentünk a Csatorna-alagútig, ott vonatra pakoltak bennünket, azzal értünk át Franciaországba – mesélte Ungvári. – Onnan a kamionnal indultunk tovább Belgiumba. ­Veurne-ben egy másik cimborám, Molnár Sanyi vett fel kocsival és vitt el a 150 kilométerre lévő Charleroi repterére. Szerda hajnalban érkeztem Ceglédre, el sem hiszem, hogy itthon vagyok!
A belgiumi Charleroi légikikötőjéből sikerült Budapestre repülnie

A múlt vasárnap helyenként 30 centi hó volt Angliában. Az időjárás London öt nemzetközi repülőterén (Luton, Heathrow, Gatwick, Stansted, City) okozta a legnagyobb felfordulást, rengeteg járatot töröltek. Több körzetben tanítási szünetet rendeltek el, és sokan maradtak áram nélkül.

blikk.hu
Grafika: Séra Tamás

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....