14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Spelling Bee verseny a Szent Kereszt iskolában

Az Idegen nyelvi munkaközösség szervezésében ebben a tanévben, 2017. december 20-án immár hetedik alkalommal rendezte meg iskolánk – a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda – az angol nyelvet tanuló diákjai számára – „Spelling Bee”- betűző versenyét. Az érdeklődés óriási volt az idei tanévben is. A diákok a 4-8. évfolyamon mérethették meg tudásukat és a tanulócsoportonkénti elődöntő után került sor a versenyre, ahol a legjobbak vehettek részt. A tanulókat évfolyamonként értékeltük, akik egy adott lista szavaiból készültek fel tanáraik segítségével. Minden résztvevő kapott egy kis ajándékot és a dobogósok értékes idegen nyelvi könyvekkel, plakátokkal lettek gazdagabbak.

„Spelling Bee”, azaz betűző verseny, abból áll, hogy a kisdiáknak bemondanak egy angol szót, és azt el kell betűznie. Ez magyarul játszva nem lenne se különösebben nehéz, se érdekes feladat. Azonban a betűzés csak látszólag tűnik könnyűnek, hiszen aki angolt tanul tudja, hogy nagy az eltérés a szavak leírása és a kiejtése között.

Kis segítséget is kérhet a diák, például egy teljes mondatot a kapott szóval, vagy egy meghatározást, vagy esetleg a szó jelentésére is rákérdezhet, mindezt persze angol nyelven. Amerikában hagyományosan nagy népszerűségnek örvendenek a „Spelling Bee”-k, melyeken bármelyik általános iskolából be lehet jutni az országos döntőbe.

A verseny nagyon nagy összpontosítást, fegyelmet és kitartást követel meg a gyerekek részéről. Türelemmel meg kell várni, még társaik versenyeznek és semmiképpen nem szabad minimális zajjal sem zavarni a versenyzőket.
Minden résztvevőnek szívből gratulálunk, köszönjük a zsűri és a szervezők munkáját valamint a támogatók felajánlásait! (MM Publications Kiadó, Oxford Kiadó, British Council)

Balogh Boglárka
idegen nyelvi munkaközösség vezető

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...