7.7 C
Cegléd
2024. március 4. hétfő
spot_img

A külterületen élők biztonságáért

A Pest megyei rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az idős, egyedül élő emberekre.

Megyeszerte kiemelt figyelmet fordít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a nehezen megközelíthető külterületeken, tanyákon élőkre – különösen az idős, egyedül élő emberekre –, akik a hideg időben fokozott veszélynek vannak kitéve.

A rendőrök a helyi mezőőrökkel és közterület-felügyelőkkel rendszeresen, visszatérően bejárják azokat az általuk ismert külterületi helyeket, ahol egyedülálló, idős emberek élnek. A rendőrök azt ellenőrzik, hogy az ott élők biztonsággal el tudják-e látni magukat korukra és egészségi állapotukra tekintettel, különös figyelemmel a hideg időjárásban jelentkező veszélyekre. Megelőzési tanácsokkal felhívják figyelmüket a jellemző bűnelkövetési módokra, az áldozattá válás elkerülése érdekében bűnmegelőzési szórólapot is osztanak.

Amennyiben az ellenőrzések során a rendőrök segítséget igénylő személlyel találkoznak, soron kívül megteszik a szükséges intézkedéseket, és jelzéssel élnek az illetékes önkormányzatok, szociális ellátást biztosító intézmények felé.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy amennyiben segítségre szoruló személyről szereznek tudomást, úgy azt haladéktalanul jelezzék a területileg illetékes rendőri szerv felé, vagy tegyenek bejelentést a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

police.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...