14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Jogi felsőoktatási képzés indul Nagykőrösön

A régi, már közkedvelt, és ismert szakok mellett új képzések is indulnak a Károli Gáspár Református Egyetem Nagykőrösi Főiskolai Karán. Minderről az egyetem dékánja, Szenczi Árpád számolt be kollégáival együtt az oktatási intézményben megtartott sajtótájékoztatón, február 5-én. Dr. Homicskó Árpád rektorhelyettes a jogi képzés szakértőjeként tartott ismertetőt. Ez év szeptemberétől többek közt jogi felsőoktatási szakképzés is indul Nagykőrösön, helyben a Károlin. Homicskó Árpád kiemelte, hogy úgy gondolták, hogy Budapest és Szeged mellett bizonyára van igény erre a képzési formára ebben a régióban is. A jogi asszisztens képzés időtartama kétéves. Ez az idő elég lehet arra, hogy eldöntse a tanuló, hogy szeretné-e valóban a jogász hivatást gyakorolni, és esetleg továbbtanulni. A jogi felsőoktatási szakképzés célja olyan jogi alapismeretekkel rendelkező szakalkalmazottak képzése, akik az igazságszolgáltatásban és az igazságszolgáltatáson kívüli szakterületeken jártasak az adott jogterületre vonatkozó ismeretek gyakorlati alkalmazásában, felkészültek jogászi tevékenység előkészítésére és képesek tehermentesíteni a jogászokat a jogászi végzettséget nem igénylő feladatok alól. A képzés állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formában is indul.

A Károli Gáspár Református Egyetem Nagykőrösi Főiskolai Karán szintén ez év szeptemberétől csecsemő- és kisgyermeknevelő képzés is indul. A korábbi szakok is mind megmaradnak. Az oktatási intézménybe február 15-ig adhatják be jelentkezésüket az érdeklődők.
Szenczi Árpád dékán a sajtótájékoztatón külön köszönetet mondott a szervezésben való segítségét Nagykőrös város polgármesterének és címzetes főjegyzőjének, valamint a polgármesteri hivatal dolgozóinak. A rendezvényen részt vett Fodor Gábor, a térségi KLIK igazgatója, aki felajánlotta egy együttműködési megállapodás megkötését a Károli Gáspár Református Egyetemmel.
LV

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...