18.1 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Vihar után

Az éjszaka jött vihar az átmeneti áramkimaradás mellett viszonylag kisebb károkat okozott a városban. Már reggel fél 8-kor takarították leszakadt ágakat a Bajcsy Zs. téren és a KRESZ parkban. Mire elérkezik a délután várhatóan valamennyi kedvelt játszótér és környéke teljesen balesetmentes lesz és tiszta.

https://www.facebook.com/zoltan.kollar.963/videos/1764167163677499/

Sokkal rosszabb a helyzet az Ugyer és Csemő területén, ahol továbbra is áramingadozásról érkeznek bejegyzések a közösségi oldalakon. A Kökény dűlőnél kifejezetten életveszélyes a folyamatosan szikrázó magasfeszültségű vezeték. Horváth Gábor a 7. számú választókerület képviselője segítséget kért a rendőrségtől a helyszín biztosítására és megkérte Dr. Nagy Lajos aljegyző urat, hogy az önkormányzat vegye fel a kapcsolatot az áramszolgáltatóval az azonnali hibaelhárítás végett, ami már meg is történt.

Tömeges üzemzavart okozott a Nemzeti Közművek szolgáltatási területén a Dél-Alföldön szerdára virradóra végig vonuló vihar: csaknem százezer ügyfélnél okozott áramszünetet, de kora délelőttre már 70 ezer helyen helyreállították a szolgáltatást – tájékoztatott a cég. A közlemény szerint Baja és Kecskemét környékét érintette leginkább a vihar, amely kelet felé vonulva Békéscsaba térségében is károkat okozott. A letört ágak és a tövestől kifordult fák a villamoshálózatra zuhantak, oszlopok törtek ki, emiatt tömeges üzemzavar alakult ki Kecskemét, Nagykőrös és Cegléd, valamint Békéscsaba, Gyula és Békés közelében.

A Bors arról írt, óriási károkat okozott az éjszakai vihar az országban. A Nemzeti Közművek munkatársai egész éjszaka dolgoztak, azonnal megkezdték a hibák felderítését és ahol lehetett a javítást. A helyreállítás folyamatos, a cég száznál is több szakembere dolgozik a helyszíneken. Felhívták a figyelmet arra, hogy a kidőlt fák sok helyen megrongálták a hálózatot, a leszakadt vezetékek megközelítése élet- és balesetveszélyes. (mti – László Ágnes)

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....