13.8 C
Cegléd
2024. március 27. szerda
spot_img

Birkózó eredmények

Az elmúlt évek talán legmagasabb létszámú kadet bajnokságát rendezte a Tatabányai SC Birkózó Szakosztálya a Földi Imre Sportcsarnokban. A 39 szakosztály, 148 birkózója tizenegy súlycsoportban küzdöttek a 11 bajnoki címért kötöttfogásban. A Ceglédi VSE TS Integral 9 fővel képviseltette magát a bajnokságon ahonnan két bajnoki cím mellett egy ezüstérmet és három ötödik helyet is elhoztak.

Kecskeméti Dávid

A két bajnoki címet az 55 valamint 80 kg-ban birkózó Kecskeméti Dávid és Dömök Péter szerezte meg. Dávid három győztes mérkőzést követően jutott az 55 kg döntőjébe, ahol magabiztos birkózással 4-0-ra győzte le az ellenfelét és ezzel megérdemelten szerezte meg a súlycsoportja bajnoki címét.

Dömök Péter

Mivel Péternek a táblára kerülésért is kellett birkóznia, így ő négy győztes mérkőzést követően jutott a döntőbe. Itt egy villám gyors győzelmet aratott, mivel 44 másodperc alatt technikai tussal verte vetélytársát. Ezzel megszerezve a ceglédiek második bajnoki címét.

A 71 kg-ban versenyző Szivák József is jól birkózott és négy győzelmet követően döntőbe került, ahol az ez évi kötöttfogású válogatottól egy szoros mérkőzésen 2-0-ra kapott ki. A teljesítménye azért is érdemel dicséretet mert egy váll sérülést és műtétet követően, több mint egy év kihagyás után indult újra hazai versenyen. A Cegléd a három éremnek és a három pontszerző helynek köszönhetően a csapatverseny második helyén végzett az ESMTK mögött megelőzve a házigazda Tatabányát.

Eredmények
45 kg 5. Török Olivér
51 kg 5. Katona Zoltán
55 kg 1. Kecskeméti Dávid
5. Barta Milán
71 kg 2. Szivák József
80 kg 1. Dömök Péter

Csapat verseny
1. ESMTK
2. CVSE
3. Tatabánya

Pap Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....