9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Megtartotta szolgáltatói rangját a BÁCSVÍZ Zrt.

A hét éve nem változó szolgáltatási árakon működő és mellette közműadóval sarcolt BÁCSVÍZ Zrt. továbbra is nyereséges, sőt, új vizsgálati laboratóriumot hoz létre, valamint korszerűbb, ügyfélközpontúbb fejlesztéseket valósít meg az új évben.

Kurdi Viktor elnök-vezérigazgató számolt be a hirosveny.hu oldalnak mindezekről, de szó esett e mellett a PET palackokról, a fúrt kutakról és a felhőszakadások után rendre elátkozott Szolnoki úti aluljáróról.

Milyen évet zárt az idén a Bácsvíz Zrt. és milyen a pozíciója ezzel az eredménnyel a többi vízszolgáltatóhoz viszonyítva?

– Annak ellenére, hogy immáron 2012 óta Magyarországon a víz- és csatornadíjak árai változatlanok, a gazdasági adatok alapján már kijelenthető, hogy a BÁCSVÍZ Zrt. a 2018-ra elfogadott üzleti tervében rögzített eredményt túlteljesítette, és  nagyságrendileg a 2017 évivel azonos összeggel, mintegy 150 millió forint nyereséggel zár. Az adózás utáni nyereség várhatóan az idén is elég lesz ahhoz, hogy az ágazat 40 víziközmű-szolgáltatója közül a legjobb 10 között legyen a BÁCSVÍZ Zrt.

A rezsicsökkentésből adódó bevételkiesés, valamint a közműadó miatt lecsökkent fejlesztési keret a BÁCSVÍZ Zrt.-t is érzékenyen érinti, milyen a rendszer biztonsága az ellátási területükön?

– A rezsicsökkentés következtében kieső árbevétel és a közműadó együttes összege 2018-ban is eléri az 1,1 milliárd forintot, amely az alapszolgáltatásból származó éves forgalom mintegy 15 százaléka. Az előbbi tekintetében a BÁCSVÍZ Zrt. az ágazati átlagnál kedvezőbb helyzetben van, köszönhetően annak, hogy a rezsicsökkentés csak a lakossági díjakat érinti, így az ellátási területünk iparosodottsági fokának betudhatóan a nem lakossági szegmens részére értékesített mennyiség viszonylag magas. Az ipar folyamatosan növekedő tendenciája azonban leginkább Kecskeméten jellemző.

A BÁCSVÍZ Zrt. a tőle megszokott szolgáltatási színvonal megtartása érdekében észszerűen racionalizál és fejleszt.

Az interjú teljes terjedelme a hirosveny.hu oldalon olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...