14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Farkasordító túra

Az előző számban olvasható volt egy írás a Farkasordító evezésről. Most szintén egy Farkasordító programról számolnánk be, de ez most a szárazföldön volt pontosabban néha jégen, de ezt csak a levél elolvasása után derül ki.

„A ceglédi 144-es számú Kossuth Lajos cserkészcsapat őrsvezetői őrse, a Gomba őrs, január 19-én elindult egy nagyon nehéz túrán, mely a Farkasordító Túra névre hallgat.
Egy kis tömegközlekedés után eljutottunk a központi találkozópontra, a Nagykovácsiban található Teleki-Tisza kastélyhoz. Itt megtudtuk, hogy a korábbi 10-hez képest most 60 cserkész regisztrált erre a kimerítő eseményre.
22:00 után el is indultunk közös utunkra, de idővel a lábunk alól a beton jégpáncéllá változott. A 22km-es túrának a 90%-át így tettük meg a sötét és hideg erdőben, csúszkálva és el-elesve. Meglepően hangozhat, de nem volt okunk panaszkodni, hiszen nagyon jó volt a társaság és rengeteget nevettünk. Voltak pillanatok, amikor a jégpáncélt kihasználva lecsúsztunk a lejtőn úgy, mint egy vízicsúszdán.
Az össztávolság felénél már kezdett csökkenni a motivációnk és az energiánk, de nem adtuk fel! Egy kis evés-ivás-pihenés után folytattuk túránkat.
Olyan hajnali 4 körül hóesés töltötte be az éjszakát. Elsőnek nem örültünk neki, viszont ennek köszönhetően a végét már minimálisabb csúszásokkal le tudtuk győzni.
Miután hajnali 5-6 körül büszkén a kihívásunk végéhez értünk, ami nem máshol volt, mint Normafánál, elkaptuk az első buszt és hazajöttünk.
Egy remek élmény volt, melyet szívesen ajánlok bármelyik cserkésztestvéremnek, ha valami igazán nagy kalandra vágyik!
Jó Munkát! Pavlik Dániel”

Vószem

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...