5.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

A Békéscsabát fogadja először a CVSE

A hétvégén folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokság, de ami ennél is nagyszerűbb hír, hogy három év után végre újra Cegléden!

Ahogy azt a héten már a lehető legtöbb felületen elmondtuk, sajnos még nem az új lelátón és nem az új centerpályán, de már itthon fogadhatjuk a Békéscsabát. Aktuális ellenfelünk jelenleg a bajnokság negyedik helyén áll öt ponttal lemaradva a dobogós helyezett Kaposvártól.

Az eddig eltelt 21 mérkőzésen a Békéscsaba 10 győzelemmel, 6 döntetlennel és 5 vereséggel összesen 36 pontot gyűjtött össze. Ezeken a mérkőzéseken 32 gólt rúgott és 25 gólt kapott. A céljaikhoz képest talán nem kezdte a legjobban a bajnokságot a Békéscsaba, az első öt mérkőzésén 3 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség volt a mérlegük és pont azokat a találkozókat nem sikerült megnyerniük amik számukra rangadónak számítottak, a Zalaegerszeg és a Budaörs ellen.

Ez a tendencia egyébként később is folytatódott, a nagyobb múltú, vagy a bajnokság élmezőnyébe tartozó csapatokkal nem igazán bírt a Békéscsaba ebben a szezonban eddig. Döntetlen a Vasas, a Kaposvár, vagy a Soroksár ellen. Vereség a Nyíregyháza és a Gyirmót ellen. Ezek mellé becsúszott egy-két meglepetés vereség is, például a Tiszakécske, vagy a Mosonmagyaróvár ellen. Ezeken a mérkőzéseken fontos pontokat veszített lila-fehér gárda, így elég távol került a feljutást érő helyektől.

A góljaik gyakorlatilag egyharmadát Szatmári István (10) szerezte, rajta kívül még Urbin talált hét alkalommal a kapuba. Szatmári esetében érdemes megjegyezni, hogy ugyan az MTK-val az NB I-et is megjárt játékosról beszélünk, de valójában egy 21 éves srác az aki húzza a Békéscsaba szekerét. Legalább is a gólokat tekintve.

Békéscsabán is vannak új igazolások a keretben, Vólent, Mácsai és Styecz is új név lehet a hétvégi csapatban. Hogy közülük végül mindenki rendelkezik-e majd engedéllyel a hétvégén azt még nem tudhatjuk. Ahogy azt sem, hogy a mi új igazolásaink közül kik lehetnek azok, akik biztosan játszhatnak már a hétvégén. Ne feledjük az előző szezonokhoz képest az átigazolási időszak még bőven nem zárult le, így a labdarúgó szövetségnél még nagy számban sorakoznak a kérelmek. A klub vezetése és szakmai stábja azon lesz, hogy minél több új játékosunk játékra kész legyen minden szempontból a vasárnapi mérkőzésre.

A hétvégére ugyan hidegfront várható Cegléd térségébe, de az esetleges rossz idő ellenére arra buzdítjuk szurkolóinkat, hogy minél többen látogassanak ki a vasárnap 14:00 órakor kezdődő mérkőzésre és üdvözöljék újra itthon a csapatot!

A találkozót Nazsa Tamás vezeti, segítői Berényi Ákos, Márkus Péter és Horváth Tibor lesznek.

Hajrá Cegléd!

Forrás: cegledfoci.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...