15.4 C
Cegléd
2025. október 10. péntek
spot_img

Tóth Pali Bécsben főzött

Decembertől három hónapon át tanult Bécs legjobb éttermében a ceglédi Tóth Pál, jelenleg a Balaton-felvidéki Kővirág étterem vezető séfje. A Steirereck étterem séfje Heinz Reitbauer, akit az évtized chefjévé választottak örömmel mutatta a szakmai fogásokat, amelyek éttermét a világ 9. legjobbjává tették.

„A Chef nagyágyú, a világ legjobb szakácsai között tartják számon, az éttermet pár éve a világ 9. legjobb éttermének választották. A decemberi hónap volt a legkeményebb heti 6 nap 9-től este11-ig dolgoztunk, egy műszakban 25-30 szakács. Az étterem francia stílusú konyhát visz, modern technológiákkal ötvözve, van külön egy laboratórium rész, ahol fermentálnak. Rengeteg új inspirációt kaptam az elmúlt 3 hónapban. Rengeteget fejlődtem szakmailag és emberileg. Hálás vagyok a kint töltött időért.” – számolt be Pali az ottani élményekről, de úgy tűnik a bécsiek is szívükbe zárták, mert az utolsó napon a csapat feltűrt ingujjban – ami már Pali védjegyének számít – várták a magyar séfet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Elhunyt dr. Pusztai Géza

Dr. Pusztai Géza a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és...

Szebenyi Gergő junior világbajnok

Fantasztikus hírnek örülhetnek a ceglédiek: Szebenyi Gergő junior világbajnok...

Lada-limuzin Abonyban

Szebeni Péter hat évvel ezelőtt kezdett bele a Bujtor-filmeket...

Óvodások a lovastanyán

Az Állatok világnapja kapcsán látogattak el a Csemő-Zöldhalomban lévő...

Ungi élete legnagyobb kalandjára készül

Mint arról korábban hírt adtunk ceglédiekért is izgulhattunk az...