17.1 C
Cegléd
2025. szeptember 19. péntek
spot_img

Tóth Pali Bécsben főzött

Decembertől három hónapon át tanult Bécs legjobb éttermében a ceglédi Tóth Pál, jelenleg a Balaton-felvidéki Kővirág étterem vezető séfje. A Steirereck étterem séfje Heinz Reitbauer, akit az évtized chefjévé választottak örömmel mutatta a szakmai fogásokat, amelyek éttermét a világ 9. legjobbjává tették.

„A Chef nagyágyú, a világ legjobb szakácsai között tartják számon, az éttermet pár éve a világ 9. legjobb éttermének választották. A decemberi hónap volt a legkeményebb heti 6 nap 9-től este11-ig dolgoztunk, egy műszakban 25-30 szakács. Az étterem francia stílusú konyhát visz, modern technológiákkal ötvözve, van külön egy laboratórium rész, ahol fermentálnak. Rengeteg új inspirációt kaptam az elmúlt 3 hónapban. Rengeteget fejlődtem szakmailag és emberileg. Hálás vagyok a kint töltött időért.” – számolt be Pali az ottani élményekről, de úgy tűnik a bécsiek is szívükbe zárták, mert az utolsó napon a csapat feltűrt ingujjban – ami már Pali védjegyének számít – várták a magyar séfet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Egy nap alatt visszakerült a bicikli

Egy ceglédi férfi szeptember 17-én a postánál zárta le...

Lovas sikerek

A Szilvásváradon megrendezett Nemzetek viadala díjugrató versenyen augusztus közepén...

Elfogták a körözött fiút

A ceglédi rendőrök gyors intézkedésének köszönhetően elfogtak egy 14...

Tudás és közösség

A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium története 1899-től napjainkig. Ez...

Három arany a Szervátültetettek Világjátékán

Háromszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára a ceglédi...