12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Négysávos lesz az út Kecskemétre

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. oldalán jelent meg a hír arról, kiírták az ajánlati felhívást a Kecskemétet és Nagykőröst összekötő út fejlesztésére.

A NIF az idei évben 60 százalékkal több útfejlesztési közbeszerzés indítását tervezi. Ennek egyik lépéseként a beruházó vállalat az uniós közbeszerzési közlönyben a napokban megjelentette a 441-es számú főút Kecskemét és Nagykőrös közötti szakaszra vonatkozó fejlesztésének ajánlati felhívását. A beruházást többek közt az indokolja, hogy a kecskeméti nagyberuházások – közöttük főleg a Mercedes-gyár – miatt az utóbbi években alaposan megnőtt a Kecskemét és Nagykőrös között ingázók száma.


A kiírás szerint a 441-es főútnak a 445-ös kecskeméti északi elkerülő, illetve a nagykőrösi Téglagyári utca közötti szakaszán a meglévő 2×1 sávos kialakítású burkolatot megerősítik mintegy 7,29 km hosszban. Fontos része a beruházásnak, hogy mintegy 2,79 km hosszban a meglévő 2×1 sávos kialakítású burkolatot 2×2 sávosra bővítik.

Korábbi sajtóhírek szerint a négysávosítás a Katonatelep Nagykőrös felé eső végétől egészen az északi elkerülőig (a Metro áruháznál lévő csomópontig) valósul meg. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a hírek szerint eredetileg csak burkolatmegerősítést tervezett a teljes szakaszon, ám aztán a forgalomszámlálási adatok alapján indokoltnak látták továbbgondolni a beruházást. Az útfejlesztéssel párhuzamosan kerékpárutakat is kialakítanak.

További részletek itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....