6.2 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Fiatal tehetség

A Cegléd roma kisebbség képviselője, három gyermekes apuka, a ceglédi Roma Táncház szakmai vezetője, tánctanár, koreográfus Jakab Krisztián egy éve új hobbit talált magának, festeni kezdett… Képei többféle stílusban készülnek és már megtöltenek egy szobát…
– Honnan jött a gondolat, hogy fess?
– Édesapám szeret festeni, amikor még otthon laktam, gyakori volt, hogy kiült az udvarra és én odaültem mellé, néztem ahogy életre kel a kép a vásznon. Kiskoromban is tudtam, hogy ki szeretném próbálni magam a képzőművészetben, de aztán ahogy felnőttem, erre nem volt időm: három műszakban dolgoztam, megnősültem, három gyerekem született. Most viszont olyan munkahelyem van, ami mellett a festésre is jut időm: az ugyeri iskolában néptáncot oktatok.


– Több híres festő képeit is másolod, ki a példaképed?
– A híres festők közül Czóbel Béla a magyar avantgárd nagy alakja ihletett meg leginkább, színes, elmosódott kontúrozású, látomásos képeinek stílusához vonzódom, több képét is másoltam már. Cegléden szeretem Bakányi Gyula képeit és a mesterem Sütő Gábor műveit, aki tanítványává fogadott és segíti a művészi kibontakozásom. Sok gratulációt kaptam Németh György tanyás képeinek másolatáért is. Sütő Gábor pedig a Piros cica az asztalon című képemet dicsérte. Több stílusban próbálom ki magam, hogy aztán megtaláljam a saját képi világomat a festészetben.
– Milyen terveid vannak a festéssel a jövőre?
– Még csak egy éve kezdtem, de folyamatosan fejlődni szeretnék. Ha a vírushelyzet engedi szeretnék majd egy bemutatkozó kiállítást szervezni a művelődési házban. Az álmom pedig az, hogy egyszer majd megrendelésre festhessek, elismert magyar festőként.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...