12.7 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Ültess te is fát!

Számos helyről halljuk, de a saját bőrünkön is érezzük, hogy bolygónk klímája valamiféle átalakulásban van. A Föld élhetetlenné tételéhez a civilizált kultúra majd’ minden tagja szervesen hozzájárul, azonban mindennapjaink megreformálásával tehetünk a világunkat sújtó erózió ellen.  Szeretnénk, ha a felcseperedő generáció természetközelibb életet élhetne és fontos lenne számára a bolygónk megóvása.

Ez volt az egyik mottója, annak, a május 1-jén tartott faültetésnek, amely a Táncsics Mihály Általános Iskola Budai úti telephelyén történt. A Táncsics alapítványa idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját és ez alkalomból az iskola tantestülete és az alapítvány kuratóriumi tagjai – szimbolikusan – 3 gyümölcsfát telepítettek az intézmény udvarára.

Szeretnénk, ha a gyerekeknek evidens lenne, hogy helyi termelőktől vásároljanak, vagy, ha lehetőségük engedi, saját maguk is termeljenek élelmiszert. Ehhez elengedhetetlenül fontos, hogy ismerjék legalább az alapvető ültetési, gondozási technikákat. A faültetés – illetve, reményeink szerint, hamarosan egyéb vetemények ültetése – is hozzájárulhat ahhoz, hogy az iskola tanulói tudatosan, a természetet ne kizsákmányolva, és a saját egészségüket is figyelembe véve legyenek a világunknak jó „albérlői”.

Az újraindult Táncsics Mihály Általános Iskola Támogatására Alapítvány köszönetét fejezi ki a 10 millió fa Cegléd csoportnak, illetve a csoport szervezőjének, Juhai Tündinek, az ősnemes fák felajánlásáért és hogy aktívan tesznek a településünk zöldebbé tételében!

Obrácz-Nagy Ágnes 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...