4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Rablás a ceglédi boltban

Azt hitte, a biztonsági őr már távozott munkahelyéről, így magabiztosan lépett be egy ceglédi üzletbe az a 27 éves férfi, aki három hajbalzsamot, két sampont és egy hajkondicionálót a kabátja alá gyömöszölve akart fizetés nélkül lelépni. Ám feltűnt az őr, a férfi pedig fellökte, hogy elmenekülhessen. A bíróság rablás miatt tartóztatta le.

M. Ferenc és a ceglédi bolt biztonsági őre jól ismerték egymást. Minden alkalommal az üzletben találkoztak, a körülmények azonban nem voltak barátságosak. Sokat nem beszélgettek egymással, a helyzetek e nélkül is tiszták voltak, a biztonsági őr ugyanis többször kapta lopáson a férfit. Egy idő után a közelben lakó M. Ferenc kitalálta, megvárja, amíg a biztonsági őr autója eltűnik a parkolóból és csak azután indul “feltankolni”. A látogatásai időpontjaiban beállt változás a biztonsági őrnek is szemet szúrt, ezért ő meg azt találta ki, hogy megtévesztésül eláll a parkolóból kocsijával, de a boltban marad.

A trükk bejött. Amikor 2023. február 17-én kora este M. Ferenc látta, hogy az őr kocsijának helye üres, megindult éppen aktuális beszerzőkörútjára. Miközben az illatszeres polcoknál 6.195 forintnyi hajápoló terméket dugdosott a kabátja alá, majd a pénztárnál kifizette a kezében lévő zsemléket, egy ismerős arc bukkant fel. A biztonsági őr és erősítésnek két kollégája állta M. Ferenc útját és kísérték volna a hátsó helyiségbe átvizsgálásra.

Szorult helyzetében M. Ferenc először könyörgőre fogta, esdekelt, hogy engedjék el és ne hívják a rendőrséget, mert nem akar börtönbe menni – több büntetőeljárás is folyamatban van ugyanis ellene vagyon elleni bűncselekmények miatt. Szavai nem hatották meg az előtte kitárt karokkal álló személyzetet, erre hanyatt dobva magát üvöltött, hogy bántják. A következő pillanatban felpattant, földre lökte a biztonsági őrt, és egy másik dolgozónak is nekiment, majd elszaladt.

A riasztott rendőrök mindenhol keresték, ám bujkált valahol. Otthonát folyamatosan szemmel tartották, így vették észre, hogy másnap reggel hazaérkezett. Még meg sem melegedhetett, amikor a járőrök kopogtattak ajtaján. Megjelenésük nem lepte meg, sőt azt is elárulta, hol töltötte az éjszakát és hová dobta el zsákmányát. Előállították, az ellopott termékeket pedig megtalálták és visszaadták.

A 6.195 forintos tulajdon elleni szabálysértésből rablás bűntette lett, ezzel gyanúsították meg, részben tett beismerő vallomást. Állítása szerint ő volt az áldozat, félt, hogy megverik, ezért futott el. Az azóta letartóztatott M. Ferenccel szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le a további eljárást. Police.hu

Hasonló hírek

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szánalmas hogy ilyen piti ügyeket füjtok fel elefánt méretűre.
    A rendőr meg az ügyész ünnepli magát, a lecsukott fickó meg egy vagyonba kerül a társadalomnak.
    Kicsit baromi drága ez a mégúgyabb, tipikusan öskövület magyar jogászkodás!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....