14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Matek az utcán

Több fővárosi helyszín és vidéki város között Cegléd is csatlakozik március 12-én a Bolyai Társulat szervezésében megvalósuló nemzetközi Mathematics in the Street eseményhez, amelynek keretében a világ több pontján rendeznek utcai, matematikát népszerűsítő rendezvényeket.

A nemzetközi π-nap a matematika egyik leghíresebb számának, a π (pí) számnak az ünnepe. A π-napot 1988 óta március 14-én ünneplik, mivel az aznapi dátum (03.14.) számjegyei két tizedesjegyig megegyeznek a matematikai π értékével (3,14…). Ez alkalomból egyre szélesebb körben világszerte különböző rendezvényekkel, vetélkedőkkel és konferenciákkal ünneplik a napot.

Cegléden a program 9 óra 52 perckor kezdődik (ez a Pí négyzete óra-percre átszámolva) és 12.00-ig tart. A Szabadság téri helyszínen az óvodáskortól 100 éves korig bárki talál érdekes feladatot, közben rendeznek egy flashmobot 11 órakor a Kossuth szobor előtt, amiről drónfelvétel is készül majd. A szervező Volter Etelka, a Kossuth Gimnázium matematika tanára szeretettel vár minden érdeklődőt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...