14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Ceglédi festő Brüsszelben

Különleges megtiszteltetésben volt része a ceglédi roma festőművésznek Jakab Krisztiánnak: Brüsszelben az Európai Parlamentben mutatták be öt festményét a Cigányok ideje című kiállításon.
– Járóka Lívia európai parlamenti képviselő kezdeményezésére, Ferkovics József festő szervezésében kértek fel magyar roma festőművészeket, hogy bemutatkozzanak ezen az egyedülálló kiállításon. Ceglédről engem ért a megtiszteltetés, hogy csatlakozhattam kiállítóként a 25 magyar művészhez, köztük Bari Janóhoz és Ferkovics Józsefhez. Az Európai Parlament épületében 2 napig tekintették meg a kiállítást az unió képviselői, tisztviselői. Április 4-től pedig két héten keresztül a magyar művészeti rendezvényeknek helyet adó Liszt Ferenc csarnokban tekinthetik meg az érdeklődők az alkotásokat, amelyeket akár meg is vásárolhatnak. – számolt be a fiatal alkotó lapunknak.


Jakab Krisztián egy éve mutatkozott be önálló kiállításon a ceglédi közönségnek a Kossuth Művelődési Központ kamaragalériájában. A háromgyermekes, fiatal roma néptáncos, koreográfus akkor azt mondta el: többféle stílusban alkot, de leginkább Bakányi Gyula ceglédi festőművész, valamint Czóbel Béla Kossuth-díjas festőművész képei nyújtanak számára ihletet.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...