12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Tavasz az étlapon

Tóth Pál ceglédi származású, jelenleg a szegedi Alabárdos éttermet vezető séffel készített interjút a Nosalty. A gasztroportál szerint „nevét korán megismerte a szakma, mivel Tóth Pál a kezdetektől teljes erőbedobással, határokat feszegetve igyekszik izgalmasabbnál izgalmasabb fogásokat kínálni a vendégeinek.” A beszélgetésből kiderül „mi teszi” a jó séfet, mi motiválja a mindennapokban. „Én szeretném, ha az ételeim érthetőek, könnyen emészthetőek lennének, de közben minden fogásban megmutatkozik az a hozzáadott érték, ami én vagyok. Nem az a fajta séf vagyok, aki arra törekszik, hogy „hülyebiztos” étlapot írjon…” – fogalmazta meg ars poeticáját a 2022-ben Michelin díjat kiérdemlő séf, de azt is elárulta: kedvenc évszaka a tavasz, amelynek alapanyagai a medvehagyma és a spárga különleges formában jelennek majd meg a szezonális konyhát vivő Alabárdosban.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...