3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Saját strand a kertünk zöldövezetében

 

 

Sokaknak az az év fénypontja, ha nyáron sikerül eljutni valamilyen tengerpartra, ahol aztán naphosszat lubickolhatnak a vízben. Igaz, hogy hazánkban már számtalan fürdőhely és strand található, de sokan laknak olyan helyen, ahol csak hosszas közlekedés után érhető el egy hűvös vízpart vagy úszómedence.

 

Nekik ajánljuk a házi medence felállításának lehetőségét. Ha Ön is szeretne egy fárasztó munkanap után otthonába hazatérvén egyet csobbanni, akkor nincs más hátra, minthogy kiválassza az Önnek leginkább megfelelő típust, és még idejében felállítsa a kertjében.

 

Számtalan méret, típus, formatervezés

 

Ha a család eljutott arra a döntésre, hogy jöhet a medence, akkor a BestMarkt webáruház széles medencekínálata és sokféle szűrési lehetősége, részletes leírásai segítenek a következő lépéshez való eljutásban. Különféle méretek, mélységek és anyagösszeállítások állnak rendelkezésre ebben a minden igényt kielégítő kategóriában.

 

Az elsődleges kérdés mindenképpen az, hogy hol az a szöglet a kertben, ahol érdemes felállítani a medencét. Ez mindenképpen egy napos és szélvédett hely kell, hogy legyen, illetve ami távolabb van a fáktól, hogy minél kevesebb falevél és bogár kerüljön a vízbe. Napjaink hosszú forró nyarai segítik melegen tartani majd a medence vizét az udvaron.

 

Felszíni vagy süllyesztett?

 

A süllyesztett medence nagyobb munkaerő-, idő- és pénzráfordítást igényel, hiszen földet kell mozgatni, árkot ásni a medencének. Ráadásul nem is lehet minden fajta talajban ilyet létrehozni. Ahol hajlamos a terület a talajvíz felszínre jutására, ott inkább felszíni megoldásban gondolkodjunk. Bizonyos típusok csak felszíni felállításban érhetők el.

 

Fontos a stabil, vízszintes talajra, vékony homokágyon kialakított telepítés. A medencében, illetve a medence környezetében lévő burkolat kiválasztásánál ne feledkezzünk meg a csúszásmentesítés kérdéséről, hiszen ezzel elkerülhetjük a balesetveszélyt.

 

Milyen anyagban gondolkodjunk?

 

Ha körülnézünk a piacon, már nagyon sokféle kialakítással találkozhatunk. Mindegyiknek van előnye és hátránya. A család céljait és a mindennapi szokásait figyelembe véve érdemes a leginkább praktikusat kiválasztani. Léteznek műanyag, fém-, fa- vagy betonvázas medencék. Ezek közül a BestMarkt a műanyag és fémvázak legkülönfélébb kombinációit mutatja be.

 

A felfújható peremű medencék a leggyorsabban állíthatók fel. Mobilisak és könnyen áthelyezhetők. A fémvázas, puha falú kerti medencék már egy fokkal erősebbek, így kevésbé sérülékenyek. Merevségüket a csővázak biztosítják. Hátrányuk viszont, hogy télire szét kell szerelni és csak alapos víztelenítés után lehet tárolni.

 

A legidőtállóbbak a fémfalú medencék, melyek felszíni és süllyesztett változatban is elérhetők. Nagy előnyük, hogy jóval időtállóbbak és a tél közeledtével nem kell bajlódni a szétszedésükkel, mert téliesíthetők. A medencék legfontosabb kiegészítői a különféle szűrőberendezések és pelyhesítőszerek, melyek beszerzéséről és a további kellékekről szintén olvashat a BestMarkt vonatkozó oldalain.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...