16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Tippek karikagyűrű vásárlásához

 

 

Esküvő előtt számos teendő vár az ifjú párra, amiből az egyik a karikagyűrű kiválasztása. Erre is nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen az esküvői ruhát másnap levesszük, a finom ételeket elfogyasztjuk, de a karikagyűrűt házas életünkben minden nap a kezünkön viseljük.

 

Az eljegyzési gyűrű nem azonos a karikagyűrűvel

 

Mielőtt még ismertetnénk a vásárlási tanácsokat, érdemes tisztázni a fogalmakat, mert sokan összekeverik őket. Nézzük meg, mi a különbség az eljegyzési gyűrű, a karikagyűrű és a jegygyűrű között. A gyűjtőnév a jegygyűrű, amibe minden gyűrű beletartozik, amivel megkérik egy lány kezét. A legismertebb fajtája, ami minden filmben és magazinban is szerepel, a jól ismert köves verzió, ezt nevezzük “eljegyzési gyűrűnek”.

 

Fontos megemlíteni azonban azt is, hogy bármilyen más gyűrűfajtával, akár karikagyűrűvel is történhet az eljegyzés. A Juta Óra-Ékszer webshopja, valamint öt hazai üzlete kiemelten foglalkozik a házasságra készülőkkel, kínálatukban karikagyűrű és eljegyzési gyűrű egyaránt megtalálható.

 

Hogyan vásároljunk karikagyűrűt?

 

Az eljegyzést követően a pár közösen indul gyűrűt csináltatni, a vőlegénynek immáron nem kell attól tartania, hogy egyedül kell megoldania a feladatot, mint korábban az eljegyzési gyűrű esetében. Fontos elegendő időt hagyni a megfelelő, mind a két félnek tetsző ékszer kiválasztására, hiszen több hét is lehet, míg a gyűrűk megérkeznek, különösen igaz ez, ha saját tervek alapján csináltatott ékszerről van szó.

 

Talán a legtöbb időt felölelő feladat annak kitalálása, hogy mi az a forma és szín, ami igazán jól áll a pár mind a két tagjának. A legtöbb ékszerüzlet manapság már széles kínálattal rendelkezik az egészen különlegestől az egyszerű vonalvezetésűig. Ha megvan a forma, utána még a színt és a nemesfémet kell eldönteni. A legnépszerűbb a sárgaarany és a fehérarany vagy a kettő kombinációja, és egyre inkább kezd elterjedni a rozéarany szín is. 

 

A két karikagyűrű egyforma, hiszen ezzel fejezik ki összetartozásukat a párok. Azonban lehetnek apróbb változtatások, amik még nem bontják meg a harmóniát, így például a női változatba el lehet helyezni plusz köveket vagy egy plusz színt is akár. 

 

Ha eldőlt a szín és a forma, a méretvétel és a gyűrűk megrendelése következik. 

 

Tervezd meg a karikagyűrűdet!

 

Egyes ékszerüzleteknek van gyűrűtervezői szolgáltatása. Ezt abban az esetben szokták a párok kipróbálni, ha nem találták meg a kínálatból az igazán nekik való gyűrűt. A tervezés során lehetőség van kiválasztani a gyűrű profilját (például a kényelem szempontjából érdemes domború belsejűt választani), a gyűrű méretét és vastagságát, az anyagát, a különféle véséseket, a gyémántok helyét és végül a gravírozásra vonatkozó adatokat.

 

Akár üzletből vásároljuk, akár tervezzük vagy terveztetjük a gyűrűt, ne essünk abba a hibába, hogy túl későn adjuk le a rendelésünket és emiatt nem ér oda a nagy napra a karikagyűrű.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....