6.7 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Budai Milán országos bajnok

Szombaton a kaposvári Körcsarnokban mérkőztek meg az U13-as korosztály ifjú birkózói a kötöttfogású országos bajnoki címekért. Ebben a korcsoportban a Ceglédi VSE 8 versenyzője vívta ki az indulás jogát a bajnokságon. A ceglédiek végül egy bajnoki címet, egy bronzérmet és egy ötödik helyezést szereztek meg.
A bajnoki címet a 38 kg-ban szőnyegre lépő Budai Milán hódította el, 4 győztes mérkőzést követően. Milán mind a négy mérkőzést technikai fölénnyel nyerte, 42 akció pontott végrehajtva úgy, hogy az ellenfelei egyetlen pontot sem tudtak végrehajtani rajta. Összesen egy félidőnyit, kb. két percet töltött a szőnyegen a négy mérkőzésen. Így megérdemelten akasztották a bajnoki aranyérmet a nyakába a verseny végén.
A bronzérmet a 35 kg-ban induló Csontos Pál szerezte meg, aki egy vereség és három győzelem után állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A 42 kg-ban Ungvári Zalán is jól küzdött de két vereség és két győzelem után ezúttal az 5. hely jutott neki.

Eredmények
35 kg 3. Csontos Pál
38 kg 1. Budai Milán
42 kg 5. Ungvári Zalán

Ugyanezen a napon Dorogon az U17-es kötöttfogású nemzetközi Fekete Gyémánt Kupát rendezték meg. A 10 országot felvonultató versenyen a Ceglédi VSE 1 fővel képviseltette magát. A még U 15-ös korosztályú Budai Ferenc a 65 kg-ban remekül helytállt. Az idősebbek között két győztes és két vesztes mérkőzést követően az 5. helyen végzett.

Vasárnap az U17-es válogatott keret Ausztriában, Wolfurtban nemzetközi szabadfogású versenyen vett részt. A válogatott keretbe meghívást kapott Mizsei Milán 71 kg, és Mizsei Ádám 80 kg. A 10 ország részvételével megrendezett versenyen a ceglédiek kitettek magukért. Milán a 71 kg-ban 1. helyen végzett, míg Ádám a 80 kg-ban a 2. helyen zárta a megmérettetést.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...