12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Támogatás a menhelynek

Óriási feladatot látnak el minden nap a Ceglédi Állatmenhelyen. A menhely üzemeltetője és az ott dolgozók minden nap erejükön felül dolgoznak azon, hogy az ott levő állatokat megfelelően ellássák. A menhelyen 8 ember dolgozik, szívüket és lelkület beleadva munkájukba. Naponta kerülnek be állatok nem csak Ceglédről, hanem a környező településekről is. A bekerülő kutyák 90%-a sajnos nem oltott és nem chippelt. A költségvetésükből gazdálkodva oldják meg az állatorvosi ellátás díját, a chippelést, az állateledelt és a munkabért is.
Az önkormányzatnak készen kell állnia akár szigorú intézkedések foganatosítására is, viszont ehhez elengedhetetlen egy olyan adatbázis megléte, ami alapján dolgozni tud. Ehhez segítséget jelent a kutyák kötelező regisztrációja, melyről már korábban hírt adott a média is. Mindemellett a lakosság hozzájárulása is nagyon nagy segítség az alapítványnak, így amennyiben teheti, kérem adója 1%-ával segítse a menhely működését. (Az adó 1% felajánlásához szükséges adatok: Ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány, adószám: 18673649-2-13) Kérem, ha tehetik adják meg adóbevallásukban az alapítványt kedvezményezettnek, de nagyon szívesen fogadnak egyéb felajánlásokat is, akár állateledel formájában.


A képek önkormányzati képviselők látogatásakor készültek a menhelyen, akik szintén állateledellel segítették a működést, illetve azt kérték, hogy néhány nehezen gazdára találó kutyus fotóját osszuk meg a ceglédiekkel. Ugyanis, a kicsit erősebb felépítésű, ugyanakkor természetesen kedves és szelíd kutyusok nehezebben találnak új gazdára.

Szaradits Zoltán

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...