9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

A Kúriához fordul a ceglédi önkormányzat

Nem zárhatják be a gyerekek játszótereit Cegléden, mert akkor az egész országban vérszemet kapnak a perelők – hangsúlyozta Ferenczi Norbert helyi fideszes képviselő, aki közölte, aláírásgyűjtésbe kezdtek és az ombudsmanhoz fordulnak – írta meg a Mandiner.
Megérkezett a Ceglédi Önkormányzathoz a Fővárosi Ítélőtábla jogerős végzése annak a két – évtizedekkel ezelőtt épített és működő – lakótelepi sportpályának a kötelező elbontásáról, amelynek kapcsán hatalmas volt a felháborodás a városban. A lap azt tudta meg Ferenczi Norberttől, a ceglédi önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetőjétől, az ügyrendi és jogi bizottság tagjától: a bírósági ítéletet – amelyet mindenkinek tiszteletben kell tartania – végrehajtják. Ez azonban jelenleg azt jelenti, hogy csak lezárták a pályákat, az elbontásra hat hónapja van az önkormányzatnak, amely most a Kúriához fordul az ítélet felfüggesztése érdekében.
„Az ítélettől függetlenül azonban a ceglédiek többsége azt gondolja, hogy ebben a konkrét ügyben nem azok győztek, akiknek igazuk van”– hangsúlyozta a fideszes képviselő. Hozzátette: az ítélőtábla közvetlenül alkalmazott egy rendeletet, melynek zajra vonatkozó határértékeinek túllépését állapította meg. A helyszínen méréseket végző igazságügyi szakértő azonban olyan jelentést készített, amely enyhén szólva is vitatható. A képviselő ezzel arra utalt, hogy kiderült, elnézték a zajhatárt a szakvéleményben, amely alapján bezáratták a pályákat.
Közben a Fidesz-frakció támogatásával, a Nemzedékek az Alföld Kapujáért Alapítvány szervezésében aláírásgyűjtést indítottak a sportpályák ügyében. Több ezer aláírás gyűlt már össze, amiket május végén eljuttatnak az alapvető jogok biztosához, azt kérve, hogy vizsgálja meg a témát és forduljon az Alkotmánybírósághoz. „A Fidesz képviselőcsoportja szerint a gyerekzsivaj és a labdapattogás hangja örömforrás, nem pedig korlátozandó zajhatás. Ezt a felfogást kell érvényesíteni alkotmányjogi szempontból. Ezért gyűjti az alapítvány az aláírásokat, természetesen minden jószándékú politikai oldallal közösen. Nem zárhatják be a gyerekek játszótereit Cegléden, mert akkor az egész országban vérszemet kapnak a perelők és mindenhol ugyanígy sérülnek majd a gyerekek jogai” – figyelmeztetett a képviselő, aki ezért is hangsúlyozza, hogy ügyük precedens értékű.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...