A ceglédi Békebeli Cukrászat a Tokaj Kereskedőház Zrt-vel közösen tartott bemutatót a Magyar Újságírók Országos Szövetsége turisztikai és gasztronómiai szakosztálya vendégeként. A két cég olyan kóstolót állított össze, amelyben egymás termékeire hangolódtak: a borász által kiválasztott borokhoz alkotott a cukrászat ínyencségeket.
– A 2005-ben, kertvárosi zöldövezetben kialakított cukrászat – mint Lajos Mary felelős szakmai vezető ismertette – a tradíció és innováció jegyében működik. Kínálja a monarchia-kori finomságokat és a mai újdonságokat egyaránt, figyel a táplálkozás-élettani hatásra. Helyi termelőktől szerzi be az alapanyagokat, amelyek között például nem szerepelnek sem margarin, sem a mostanában oly divatos adalékok. Viszont a Békebeliben használnak például nyírfacukrot, valódi tejtermékeket, nemes kakaókat, friss gyümölcsöket, készítenek glutént és tejet nem tartalmazó süteményeket, figyelnek a szezonális kínálatra. A borokhoz ajánlott desszertek között szerepelt az érdekes ízvilágú, hawaii fekete sós, fehér csokoládés bonbon, libamájkrémmel töltött édes makron, mandulás feketecsokoládé és gesztenyelekváros krémkülönlegesség is. Így az ínyencek és a hagyományos ízek kedvelői sem maradtak hoppon.
Forrás: Infovilág