3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Menet REND…?!?

Nemcsak nekem okoz bosszúságot, hanem másoknak is, de mégis arra az elhatározásra jutottam, hogy én most nyilvánossá teszem a sajtó által. Visszatérve a menetrendhez, nem értem, hogy miért várja be időnként a zónázó vonat a személyvonatot akkor is, ha az perceket késik? Ráadásul kb. 5-10 utas szokott átszállni a személyről a zónázóra. (Ez a fajta átszállási rendszer nem túl szokványos, hiszen mindkét szerelvény a Nyugati pályaudvarig közlekedik, elvileg 5 perc különbséggel indulva.) Próbáltam ciklikusságot vagy egyéb más logikát, holdállást, időjárási frontot, ne adj’ Isten emberi tényezőt vélni vagy felfedezni a háttérben. Szerintem nem segítene egyetlen bonyolult matematikai képlet sem a megfejtésben. Mégis mi értelme az egésznek? Főleg úgy, hogy teljesen kiszámíthatatlan mikor indul egy elvileg menetrendszerűen 6:08-kor induló vonat. Mi a legrosszabb ebben? Az, hogy a szerencsétlen utas nem tud eligazodni a zűrzavarban. Múlt héten egyik nap (a leírtakra való tekintettel teljesen mindegy) abban a tudatban vettem kicsit vissza a reggeli rohanásból, hogy hátha most éppen bevárja a személyvonatot a zónázó. De nem, menetrendszerűen, pontosan indult, még éppen fel tudtam ugrani. Ilyenkor – mert már egy párszor előfordult, annak ellenére, hogy igyekszem időben kiérni az állomásra – olyan szívesen megkérdezném a szolgálatot teljesítő forgalmistát, hogy most miért, máskor meg miért nem. Sajnos nem volt rá időm. Amikor meg percekkel indulás előtt már felülök a vonatra – ez volt így már a héten – (ne kérdezzék melyik nap, hiszen teljesen mindegy), akkor persze bevárja a „csatlakozást”, még ha az késik is, így ilyenkor azon mérgelődök, hogy milyen kár volt sietni. Ez az eset csak egy szelet abból a tortából, amelyet úgy hívnak, hogy vasúti közlekedés. Mégis miért ezt ragadtam ki? Személyes érintettség miatt, ugyanis sok más utastársammal egyetemben a fővárostól 70 kilométerre lévő fővárosba már majdnem két órával munkakezdés –azaz reggel 8 óra- előtt el kell indulni. 

Ráadásul úgy, hogy nemcsak az indulás, hanem a megérkezés pontos ideje is teljesen bizonytalan. 

Írásom célja a probléma felvetés mellett a megoldás keresése, amelyhez ezúton kérem a ceglédi vasutas vezetőség, valamint a MÁV szakembereinek segítségét. A leírt zűrzavar mellett elsősorban a reggeli gyorsvonatok visszaállítását szeretném újra kérni több száz/ezer ember nevében, akik reggelente Ceglédről utaznak Budapestre, legtöbben a munkahelyükre igyekezve.

MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. illetékesének válasza itt olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...