12.7 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Több jármű is árokba borult a térségben

Egymást követően eddig ötször riasztották a tűzoltókat Pest megyében árokba csúszott járművek mentéséhez, ebből több eset Cegléd környékén történt. A folyamatos sózásnak köszönhetően csupán a mellékutak egy részén okoz gondot a havazás – tájékoztatta a katasztrófavédelem és a Magyar Közút péntek délelőtt az MTI-t. Spitz Alexandra, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a 31-es főút tóalmási elágazásánál a havas, jeges burkolaton több jármű is egymásba csúszott, egy személyautó pedig árokba borult, de senki sem sérült meg. A műszaki mentést teljes zárás mellett megkezdték.
Abonynál egy kisáruszállító jármű, Cegléden egy kamion csúszott árokba, az utóbbi esetben a helyi tűzoltók a fővárosiaktól kértek darut a mentéshez. A bajba jutott járművek utasai közül senkit sem kellett kórházba vinni – tette hozzá a szóvivő.
Pest megye csaknem 2500 kilométeres közúthálózatán a burkolat – részben a megelőző jellegű sószórásnak köszönhetően – általában sónedves, a főutak jól járhatók, ám néhány alacsonyabb forgalmú mellékúton kisebb fennakadásokkal lehet számolni – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

A 31-es főút Tápiószecső és Szentmártonkáta közötti szakaszán (ahol több jármű csúszott egymásba) a társaság munkagépei jelenleg is dolgoznak a síkosság megszüntetésén. A legutóbbi jelentések szerint a régióban Cegléd és Monor térségében a legintenzívebb a havazás, a 4-es főúton télies útviszonyokra készüljenek a közlekedők – tette hozzá a szóvivő.
Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta, a délutáni óráktól délnyugat felől észak felé haladva lassan szűnik a csapadék, addig azonban az ország nagy részén még havazás várható, míg a Tiszántúlon havas eső, eső is előfordulhat.
Közölte, a péntek esti-éjszakai órákban délnyugat felől egy újabb nagyobb nedvességtartalmú léghullám érkezik; ebből nyugaton havazásra, míg keleten esőre lehet számítani, a középső országrészben pedig eső, havas eső és hó is egyaránt lehet.
Szombaton este délnyugat felől egy újabb nagyobb nedvességtartalmú léghullám éri el az országot, és a csapadék kitart vasárnapig, amikor már az ország nagy részén eső, záporeső lesz jellemző. Hozzátette: ugyanakkor a Dunántúl nyugati-északnyugati vidékein eleinte még havas eső, hó is hullhat.
A meteorológus szerint tehát az elkövetkező napokban szinte mindenhol kell számítani csapadékra, ám a havazást a lassú enyhüléssel mindenhol havas eső, eső váltja fel, majd olvadás kezdődik.
A kép illusztráció.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...