2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Aranylemez után feloszlott a Sárik Péter trió

A Budapest Jazz Clubban ünnepelte február 20-án a Sárik Péter Trió, hogy “Jazzkívánságműsor” című albumuk mindössze négy hónap alatt Aranylemez lett. Két nap múlva Sárik Péter bejelentette zenekara megszűnését. Az öt éve működő 3 lemezt kiadó, teltházas koncerteket adó trió feloszlásának okairól Sárik Péter az iartm.com-nak adott interjút.
” (…) be kell látnom, hogy már nem tudok hinni a mi Csapatunkban, mert ez egy ideje már csak az én fejemben lévő illúzió volt. Egy zenekar nagyon hasonló egy családhoz. (…) Nyilván vannak viták, nézetkülönbségek, de amíg a szimpátia, az együttlét, együtt zenélés öröme nagyobb, mint a problémák súlya, addig nincs gond. Megbeszélik és mennek tovább. (…) Én most értem ahhoz a ponthoz, hogy már nem tudnám örömmel tovább vezetni ezt a zenekart.
Ki kell hangsúlyoznom, hogy ezt az elhatározást nem önszántamból hoztam meg. Bolond lettem volna feloszlatni egy zenekart, amelyikben 5 év kemény munka van, és végre kezd révbe érni. Amiért végül meghoztam ezt a borzasztó nehéz döntést, az volt, hogy a Trió egyik tagja most már sokadik alkalommal hozta tudtomra, hogy a Triót és a zenekar többi produkcióját az én személyes, úgymond egyszemélyes projektemnek tekinti, önmagát pedig kísérőzenésznek, háttérembernek. – engedett bepillantást a zenekari tagok konfliktusaiba a zongoraművész.
A jövőről Sárik Péter a következőt nyilatkozta: “A Jazzkívánságműsor lemezbemutató koncertek természetesen folytatódnak más partnerekkel és remélem, hogy a jövőben újra lehet majd dalokat is kérni. Biztos fogok majd új zenekart alapítani, de erről még nagyon korai beszélni. Hosszú távra szoktam tervezni, majd ha megtaláltam a társaimat és úgy érzem, hogy itt az idő, akkor kezdek új dologba.”
 
– Örülök, hogy viszonylag békében, egyetértésben tudtunk elválni egymástól – nyilatkozta a Ceglédi Panorámának a művész. – Szeretném megköszönni a ceglédi közönségnek, hogy mindig sokan eljöttek a koncertjeinkre, remélem, hogy szép emlékként marad meg mindenkiben a zenekar.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...