2.1 C
Cegléd
2025. január 3. péntek
spot_img

Spájzürítés!

 

– három fiam rajong a tonhalkonzervért, 

– könnyű és egészséges vacsora a férjemnek, 

– ráadásul nagyon gyors és egyszerű elkészíteni – nekem. 

Az eredeti receptet alapként használva, több változtatással a következőképpen készül ez a remek tavaszváró saláta: 50 dkg fagyasztott zöldbabot (zöld vagy sárga) sós vízben roppanósra főzünk 6-8 perc alatt, amíg fő, összeállítjuk az öntetet. 

A hozzávalók első felét – két doboz tonhal sós lében, 2 dl natúr joghurt, 2 gerezd fokhagyma reszelve, 2 evőkanál majonéz, só, fehér bors – botmixerrel pépesítjük egy tálban, majd hozzáadunk 1 csokor újhagymát apróra vágva és 1 citrom reszelt héját és levét. Ekkor megcsapja az orrunkat a friss citromhéj és a zöldhagyma ígéretes illata. Az öntetbe azon forrón szedjük ki a főtt babot, keverjünk rajta egyet és ha az illatoktól meg tudjuk menteni a család elől akkor várjuk meg, míg langyosra hűl, úgy a legfinomabb. „Ha lúd, legyen kövér” alapon a hűtőbe pillantva találtam fél üveg ottfelejtett zöld olajbogyót, azt is összevágtam a tetejére, de húsvétról megmaradt főtt tojás gerezdekkel is el tudom képzelni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Teljes útzár volt a 441-es főúton

Áttért az úttest szemközti sávjába és összeütközött egy autóbusszal...

Falmászók sikere

A BYE 2024 veszprémi falmászóversenyen a ceglédi Molnár Márkó...

Mit nyerhetnek az építészek és mérnökök a 3D lézerszkenneléssel?

Az építőipar és a mérnöki tervezés folyamatosan fejlődő megoldásai...

Ezek a legjobb hordozható hegesztőgépek!

    A hegesztés ma már nem csupán az ipari és...

Feszesebb arcbőr hialuronsavas feltöltéssel – a fiatalos megjelenés titka

A hialuronsavas arcfeltöltések napjainkban az egyik legnépszerűbb esztétikai beavatkozások...