11.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Carens: nagyszerű egyterű

A középső üléstámlát lehajtva, kis asztalka pohártartóval szolgálja tovább az itt ülőket, de a két első ülés támláján szintén megtalálható ez a szolgáltatás. Ha már itt ennyit időztem, jöjjön egy kellemes meglepetés, a két szélső hátsó ülésfűtés, két fokozattal ellátva! (Ez többnyire csak a prémium limuzinok kínálatában van jelenleg.) A májusi szeszélyes időjárás során jó szolgálatot tett ez a komfortérzetet növelő lehetőség. Nemcsak a hátul utazóknak jár a kényeztetés, az elöl ülők már három fokozatban állíthatják be a „fenékmelegítőt”, sőt a sofőr fűthető bőrkormányt markolhat a hideg napokon. Ezt kiegészítheti forró vagy hideg italokkal, az első ajtókban még a másfél literes palackok is elférnek. Ha már ajtók, akkor említést érdemel a lyukacsos bőrrel borított felület, a puha könyöklők, valamint a műszerfal és környéke ízléses műszerfalborítása. Kétzónás, mindkét oldalon külön-külön szabályozható automata klíma gondoskodik a hidegről-melegről, valamint a kesztyűtartó is klimatizált, hogy meg ne olvadjon a gyerekek csokija. Visszatérve a kormányhoz, kormányzáshoz, itt három fokozatban állítható még a rásegítés mértéke: normál, komfort és sportfokozat közül választhatunk igény szerint. Ha már sport, akkor érdemes a motorról beszélni. Az általam próbált modellben egy 1,7 literes 136 lóerős dízelmotor dolgozott, amely kellően dinamikusan, jól gyorsulva tette a dolgát. 

Mindezt figyelembe véve baráti, 6 liter körüli átlagfogyasztást mértem, vegyes útviszonyok közepette. Az utak pedig többnyire nem sztrádák voltak, megjártam vele az Újszilvási Pálinkafesztivált, de a Nyitott Pincéket úgyszintén. Természetesen magamnak nem számoltam átlagfogyasztást, annak ellenére, hogy mindkét helyszínen finom, de felettébb alkoholos italok várták az oda látogató vendégsereget. Előbbi programon a koromsötét parkolóban gurulva jöttem rá, hogy milyen fontos biztonsági felszerelés a kanyarfényszóró, adott esetben ütközést, gázolást, útról lecsúszást akadályozhat meg. A biztonság számomra tehát mindennél fontosabb, ebben az autóban egy percig sem éreztem hiányát. Biztos úttartás, dőlésmentes karosszéria, átláthatóság és kényelem. A karosszéria formája kívülről már-már sportosnak mondható, nem túl magas, dinamikus formájú, elöl a már korábban bevezetett és azóta több KIA modellen alkalmazott úgynevezett „tigrisszájjal”. Ettől függetlenül belül tágas és magas beltér, amely még koncertterem is lehet a kiváló hifinek hála. Ha pedig a csemeték hátul táncra perdülnének, szem előtt tudom tartani őket a kiegészítő belső visszapillantó tükörrel. Ebben a pár napban nagyon megszerettem az autót, amelyet sokan megnéztek, és amelyben olyan büszkén feszítettünk mindannyian. Minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy ideális családi egyterű a Kia Carens, amely a márkára jellemző 7 éves garanciával rendelkezik. Négyféle motorral (2 benzines, 2 dízel), 115 és 166 lóerő között, valamint 5 vagy 7 üléses szereltség szerint választhatnak a vásárlók, igény szerint. Mindez már 4,75 millió forinttól elérhető, a már jól megszokott és a márkakereskedésre jellemző akciós feltételekkel. (Köszönet a Zakar és Társa Kft.-nek, hogy a modellt tesztelhettem!) Több fotó itt…! 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...