3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Kezdődik a bölcsőde felújítása

Cegléd, 2013. június 10. – A Deák utcai bölcsőde Cegléden egyedüliként végzi a bölcsődés korú gyermekek ellátását. Hosszú évek óta az épületben komolyabb fejlesztés nem történt. A ma indult beruházásnak köszönhetően a most megújuló épület, illetve a létesülő új szárny a kor minden követelményének megfelelő színvonalú ellátást és munkakörülményeket biztosít a gyermekek és a gondozók számára egyaránt. Jelenleg nyolcvannégy férőhelyet biztosít a bölcsőde, a fejlesztésnek köszönhetően ez száznyolcra bővül. Így nemcsak városunkban, hanem a ceglédi járásban is megoldhatja a bölcsődei elhelyezés problémáját. A ma elterjedt allergiás megbetegedések okán egy só-szoba is létesül. A meglévő épületen a szigetelés és a nyílászárók cseréje mellet a vizesblokkok és az épülethez tartozó teraszok is megújulnak. Az új 24 fős épületszárny stílusában illeszkedni fog a most meglévőhöz. Az épületek energetikai fejlesztése napelemek és napkollektorok felszerelésével valósul meg amelynek köszönhetően a meleg vízellátás és a konyhai fűtés válik gazdaságosabbá.

„A kivitelezésnél a szokásosnál egy kicsit nagyobb kihívást jelent, hogy a bölcsőde részben a munka alatt üzemelni fog, ezért úgy kell megszervezni a munkafázisokat, hogy a lehető legkevésbé zavarja a bölcsőde működését.” – mondta Szebeni Dávid projektmenedzser. „A kivitelezés bizonyos szakaszában, előre láthatólag június vége felé azonban a bölcsődét ideiglenesen átköltöztetjük majd a Dózsa György úti tagbölcsőde épületébe.” 

„A területen látszik, hogy mindegyik csoportszoba előtt egy nagy fedett terasz van, ezek mind egy új, sokkal szebb, esztétikus lemezfedéssel ellátott előtetőt fognak kapni. A jelenlegi illetve az új szárny egyaránt egy szép homlokzati színezéssel, egységes arculatot alkotva funkcionál majd.” – mondta Tőrös Csaba tervező. A Cegléd Város Önkormányzata által elnyert 90%- s támogatású, A „Bölcsődebővítés a jövő generációkért Cegléden” elnevezésű projekt a bölcsődei ellátás színvonalának emelésén túl a regionális fejlesztést is szolgálja a férőhely bővítés kapcsán. A beruházás várható befejezése ez év ősze. 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...