17.8 C
Cegléd
2024. október 30. szerda
spot_img

Minőség és hagyomány

Nagyapáink a pálinkafőzést még kármentésre használták, hullott, sérült, romlott gyümölcsöt hasznosítottak így. Mára divatba jött a minőségi pálinkakészítés, amely étkezési minőségű gyümölcsöt használ fel a cefrekészítéshez. Különösen így van ez azoknál, akik saját gyümölcsből, saját részre készítik az italt. A bérfőzetőknek jó hír, hogy új pálinkafőző üzem nyílt Csemőben. A tulajdonos Horváth Antal, aki az országos hálózatot kiépítő Aranyablak Nyílászáró Kereskedés vezetője is, régi álmát váltotta valóra a pálinkafőzde megnyitásával. 

– A 2012 tavaszán zöldmezős beruházásként épült pálinkafőzde, tavaly augusztusban nyitott és már az első  évben jelentős forgalmat biztosítottak a bérfőzetők. – számolt be az előzményekről Horváth Antal. – Idén már két csúcskategóriás német márkájú Kothe lepárló berendezéssel várjuk rövid határidővel a megrendelőket, amely garancia arra, hogy a legjobb cefrékből a legjobb pálinkát tudjuk előállítani. Eddigi életem jelentős részét a vendéglátóiparban töltöttem és nagyon közel áll hozzám a pálinka-kultusz, ami számomra azt jelenti, hogy a helyi gyümölcsök feldolgozásával a környék jellegzetes ízeit népszerűsítjük. Célunk a pálinka – mint hungarikum – minőségi elvárásainak megfelelő italt gyártani, a hagyományok fenntartása, e régi nemes magyar ital újragondolása. Nagy kihívásnak tartom minőségi magyar termék előállítását, magyar alapanyagokból, Magyarországon, magyar embereknek.

A környék termelőitől felvásárolt gyümölcsökből a bérfőzés mellett palackozott pálinka előállításával is foglalkozik az üzem. A régi magyar tánc után Palotás Pálinkának elnevezett nedű 14 féle ízben készül. A klasszikusnak számító barack, szilva és vilmoskörte mellett idén az ínyencek érdeklődését felkeltő olyan erdei gyümölcsökkel kísérleteznek, mint vadkörte, vadalma, berkenye, galagonya. E termékek kiskereskedelmi forgalomban még csak a főzdében és az Aranyablak üzletében kaphatók, de hamarosan elérhetők lesznek az igényes fogyasztóknak vinotékákban, minőségi termékeket forgalmazó delikáteszekben, később vendéglátóhelyeken is. 

Elérhetőségek: 

Csemő, Őze dűlő (bejárat a Kónya dűlő felől) 

Tel: 06-20/494-80-89

A bérfőzetőket hétköznap fél 8-tól, 16 óráig várják.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Fát ültettek a jövőért

A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium 1979-ben végzett IV. B...

“Nem marad cipész nélkül Kocsér”

A Kocséri Képes Krónika a Ceglédi Hírlap 45 évvel...

Megyünk tovább az úton – Kecsó az őszi szezonról

A Ceglédi VSE labdarúgócsapata vezetőedzője, "Kecsó", adott interjút a...

Ungvári Miklós távlovaglásban szeretne bizonyítani

Ungvári Miklós világbajnok és Európa-bajnok cselgáncsozónk bejelentette, kilép a...

Volter Etelka a tehetséggondozás fontosságáról

A Nemzeti Tehetség Program oldalán jelent meg interjú Volter...