14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Figyeljünk a tanyákon élőkre is

A tuzoltoborze.hu katasztrófavédelem munkáját követő hírportál ír a ceglédi kirendeltséghez tartozó tanyavilágról, ahol egy idős házaspár a hó miatt nem tudja elhagyni az otthonát, nincs ivóvizük, élelmiszerük, és nincs a házukban elektromos áram.
Az írás beszámol arról, a Ceglédi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnok- helyettese azonnal intézkedett a kialakult helyzet megoldásáról. Törtel polgármesterével felvették a kapcsolatot és azonnal a helyszínre mentek. A polgármester az első telefonos tájékoztatás után intézkedett a tanyához vezető út takarításáról, melyet a helyszínre érkezéséig el is végeztek. Az idős házaspár elmondta, hogy tüzelőjük van, utat már tudják használni, de élelmiszerre lenne szükségük.

A Vöröskereszt helyi vezetőjével a kapcsolatot felvették, aki a ceglédi raktárukból tartós élelmiszer csomagot és ivóvizet állíttatott össze és a helyszínre vitette. Az idős házaspár nagyon szegény körülmények között él az ivóvizet is tőlük 800-méterre található közkútról tudják csak megoldani, ezért nagyon nagy segítség volt ez számukra. A Vöröskereszt ígérete szerint holnapi nap folyamán további csomagot fog kiszállítani a részükre. További tanyákat is átvizsgáltak a környéken, problémát nem tapasztaltak, a fűtés, étkezés, és a közlekedés mindenki számára megoldott volt.
Szintén segítségre szorult egy család Abony Vasút dűlőben. A ceglédi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnok- helyettese a település közbiztonsági referensével a kapcsolatot felvette és felkeresték a tanya lakóját, aki tájékoztatta, hogy a fenn álló probléma megoldódott, ki tudnak jutni az útra. Kérdésükre elmondta, hogy tüzelőjük, élelmiszerük van Az út takarításával megbízott vállalkozó figyelmét felhívták, hogy fokozott figyelmet fordítson a dűlő megközelíthetőségére.
Bővebben fotókkal: pest.katasztrofavedelem.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...