3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

A hölgyeket köszöntötték

„Úgy gondolom, hogy a legtöbb nő nem akar választani a tűzhely és a munkahely között. Sokkal inkább azt szeretné, ha olyan józan életű, hűséges, szelíd, mégis erős társa lenne, aki segíti őt. Aki a nőben nem szakácsot és takarítót lát, hanem egyenrangú partnert, akivel nemcsak a szívét és lakását, de a például a mosogatás és a porszívózás terhét is meg lehet osztani. Ha azt érezheti, hogy a férfi nem “helyette” csinál meg valamit, hanem „érte”, vele. Ezért kell a nők speciális helyzetére érzékeny döntéseket hozni kormányzati szinten is. Ilyen előrelépés volt az elmúlt négy évben annak a lehetőségnek a megteremtése, hogy a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak. Ezt szolgálja a családbarát munkahelyek támogatása és a kismamák részmunkaidős foglalkoztatásának honorálása” – hangzott el az ünnepségen. Ezt követően minden hölgynek, nőnek, lánynak és asszonynak átnyújtották a megbecsülés virágait.

A polgármesteri köszöntőt Gergely Róbert „Azok a fehér éjszakák” című előadása követte, majd Pál Dénest, a The Voice című műsor győztesét láthatták-hallhatták az est vendégei. Végezetül Farkas Bálint és Bálint Emese nőnapi műsorát tekinthették meg.

A nőnap reggelén, a ceglédi piacon ajándékozott a hölgyeknek rendhagyó módon, virág helyett virágmagokat Földi László, és Rimóczi Gábor, a ceglédi képviselő-testület egyik tagja. Az ajándék szimbolikus, azt jelképezi, hogy a nők odaadásából, gondoskodásából élet fakadhat.

Március 7-én pedig az újszilvási művelődési házban köszöntötte a hölgyeket Földi László. A szintén teltháza eseményen L. L. Junior szórakoztatta a közönséget.

Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...