12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Víg-öleléssel ünnepelték a Down Világnapot

“A különbség kisebb, mint gondolnád” mottóval újra a Vígszínháznál találkoztak kicsik és nagyok a Down Világnap alkalmából március 21-én. Sok-sok mosolygó arc ölelte körbe a színházat, majd a Margit-híd felé vette az irányt a lelkes csapat. A nemzetközi ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést és segítsen, hogy a Down-szindrómások teljes életet élhessenek, méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként.

Szűcs Anita és fia G. Bíró Balázs (Bazsi) minden évben elmegy a Down Világnapra a Vígszínházba, ebben az évben már a hatodik alkalommal. Az eseményen az intézmény igazgatójával Eszenyi Enikő közösen egy fotó is készült. Az ismert színésznő-direktort már régóta ismerik.

– Teljesen véletlenül a színház a legelső Down Világnapot Bazsi képével hirdette meg. Aztán bemutattak minket Eszenyi Enikőnek, mert akkor már a film is elkészült (És a nyolcadik napon… 2009. – a szerk.) és ő is látta. Rengeteg program van ezen az ünnepen és ő mindig a Down-gyerekek között van. Nagyon kedves és jó ember! Mindig viszünk is neki valami kis kedvességet, mint egy régi barátnak. – mesélt a kép születésének hátteréről az édesanya.

Cegléden március 22-én pedig a Down Világnap alkalmából Bazsi rúghatta a kezdőrúgást a Malomtó szélen, ahol a labdarúgó NB II. 20. fordulójában a Békéscsabát fogadta itthon a Ceglédi VSE.  Az ünnepélyes pillanatokkal megnyitott mérkőzésen Földi László polgármester is részt vett.

Fotó: Kisfaludi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....