9.4 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Elektronikai hulladékból pénz

Szép számmal érkeztek a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium udvarára, ahol elektronikai hulladékgyűjtést szerveztek április 16-án. A felhívás eredményességének köszönhetően sokan éltek is a lehetőséggel délelőtt: a leadott hulladékból származó bevételt a Kossuth Gimnáziumért Alapítvány javára fordítják majd.

Ha nem is megszakítás nélkül, de kis túlzással folyamatosan kanyarodnak be az autók a gimnázium oldalsó nagykapuján az első csengőszó előtt, hogy régi, nem használt vagy már régen használaton kívüli elektronikai terméküket leadják annak a kezdeményezésnek részeként, melyet a szelektív hulladékgyűjtésben is igen aktív iskola először indított el. 

– Ez egy új próbálkozás. Elektronikai hulladékokat még nem gyűjtöttünk, amikor jött az ötlet: mi lenne ha meghirdetnénk úgy, hogy az az alapítványt támogatja. – mondja a helyszínen Gulyás Zoltán, a gimnázium igazgatója, aki hozzáteszi: az első alkalom ellenére kellemes meglepetés volt látni, hogy ennyien csatlakoztak a felhíváshoz. 

Olyannyira, hogy a régi hűtőszekrények, televíziók, mikrók, telefonok és nyomtatók csak második kocsifordultával tudták elhagyni az intézményt – a leadott hulladékból befolyt összeget a tervek szerint modern elektronikai cikkekre fogják költeni.

FOTÓK az eseményről Szokolai Attilától itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....