3.5 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

Ünnepel a város – 650 éves Cegléd

Május harmadikán a városban először láthatnak Régi idők Piaczterét az Eötvös téren, különböző programokkal: kézművesek, termelők, Bartha Tóni csúzlizdája, Ládafia Bábszínház, Egérparádé, Mini Cirkusz, Bábakukucs, fakörhinta, Franz Koffer mikromágus, verklis, Kádár Ferkó Fotószínháza, ólomöntő, kovács-, fazekas és kádár műhely, mesélő Kossuth Múzeum, Kürtös Táncegyüttes élőképe, karikázója, nosztalgia Posta első napi bélyegzéssel várja az érdeklődőket. Az Eötvös tér a családok élményterévé változik egy napra. Ugyancsak ezen a napon lesz a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó, melynek keretében felvonulással és koncertekkel tisztelegnek a város 650. születésnapja alkalmából. „Kávéházi nosztalgia, ceglédi emlékek” címmel a Ceglédi Baráti Kör tartja ünnepi visszaemlékezését meghívott vendégekkel a katolikus közösségi ház udvarán és ezen a napon rendezik a Borrendek Országos Találkozóját is. A jubileumi hét harmadik állomása Lucio Dominguez Salsa Cubano előadásával és Tom White és barátai koncertjével ér véget.

A három napban, az országban jól ismert és Cegléden rég nem látott kézműves mesterek míves portékáinak vására látogatható. Helyi és vendég borászok, pálinkások utcája és egy autentikus csárda is gazdagítja a vásári programot.

Május 4-én vasárnap szabadtéri ökumenikus istentiszteletre várjuk a város lakóit a Kossuth térre, a 650 éve alapított város és a ceglédi édesanyák köszöntésére. A művelődési központban „Krúdy Resti Gábli” néven, reggelivel egybekötött irodalmi vonatozásra várják az érdeklődőket. A délutánt Szvorák Katalin „A nap megszentelése” című koncertje zárja a katolikus templomban. A rendezvénysorozat záróakkordja május 8-án a Városalapítók Napi Ünnepség, ahol díszközgyűlést tartanak a Városháza dísztermében, s ahol most először első ízben adják át a nemrégiben alapított Czigle-láncot. Ezután a Városvédő és Szépítő Egyesülettel együttműködve emléktáblát avatnak, amit a Városalapítók szobrának koszorúzása követ. A nap végén pedig a Kossuth Művelődési Központ Színháztermében, városunk virtuózainak koncertjével (Tánczos Quartett, Petrik G. Band, Szalay Gábor Organ Trio, Bori Viktor és Banai Szilárd, Vendég: Keresztes Ildikó és Alapi István) zárul a jubileumi ünnepség, melynek különböző kísérőrendezvényei is hozzájárulnak ahhoz a méltó ünnepléshez, amely városunk 650. születésnapját illeti meg. Szeretettel invitáljuk Önöket, ünnepeljenek együtt a 650 éves várossal!

Détári-Lukács Ágnes rendezvényszervező

A részletes program megtekinthető, kinyomtatható itt…

– A Ceglédi Panoráma legfrissebb lapszáma a címlapképre kattintva lapozható! –

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...