5.1 C
Cegléd
2024. október 18. péntek
spot_img

A Klément Családi Borászaté a város bora

Cegléd Város Önkormányzata és a Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrend idén is pályázatot írt ki Cegléd Város Bora kiválasztásra, melyre április 25-én került sor a Városháza dísztermében. Városunk közéleti személyiségei ez évben 8 féle bor közül választották ki a győztes fehér- és vörös bort, mely díjak ünnepélyes átadására a VII. Bor- és Laskafesztivál rendezvényen kerül sor június 21-én.

A verseny előtt Hegedűs Ágota alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a borrend nagymestere, Simon Ernő nyitotta meg a választást, ahol 6 fehér és 2 vörös bor (köztük egy rozé) versenyzett a Cegléd Város Bora címért. Az elbírálásnál minden zsűritag kapott egy borbíráló lapot, melyen értékelni kellett a borokat színe, illata, tisztasága, íze és összhatása szerint.

Mivel a borok címke nélkül, letakarva kerültek felszolgálásra, így a bírálók nem tudhatták, hogy kinek a borát kóstolják. A borbíráló lapok pontszámai alapján mindenki kiválasztotta a számára legkedvesebb fehér- és vörös bort, aminek számát egy cédulára felírták. Ezek alapján kerültek kihirdetésre a győztes borok. Fehér bor kategóriában cserszegi fűszeresével, a vörös boroknál pedig kékfrankos rozéjával lett a győztes a Klément Családi Borászat.

FOTÓK az eseményről Szokolai Attilától itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Cegléd “reménységei”

Az immár hagyományosan megrendezett Reménységek Kupáján 4 játékossal szerepelt...

A németországi költöztetés is történhet zökkenőmentesen

Az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy egyre több ember...

Hajnali sokaság az iskola udvarán

Két ceglédi iskolából (Unghváry és Bem) több mint 100...

Tisza sziget Cegléden

Október 4-én került sor a Tisza Szigetek találkozójára Nagykőrösön,...

Megy vagy marad?

Október 10-én tesz esküt és kezdi meg munkáját a...