13.5 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Csináld magad!

De mit csináljon a lakosság? Van, akinek csak 100 m2 fűfelülete van, de ha az utcán lévő területet is hozzáadjuk, ez gyorsan megduplázódik, nem beszélve, hogy az árok tisztítását is hozzávesszük – ami a törvény szerint szintén a háztulajdonos kötelessége – már jelentős zöldhulladékot eredményez. Ha zsákban összegyűjtöm és kiteszem a kuka mellé, nem viszik el, ha belefér a kukába, akkor azt elviszik. Akkor most mi a helyzet a szelektív hulladékgyűjtéssel? A hivatalok azt mondják, tegyem az autómba és vigyem ki a szeméttelepre, ahol átveszik és ott aztán beöntik a többi szemét közé. Ha kicsi az autóm csomagtartója, jó párat is fordulhatok, ha féltem az autómat, fogadnom kell fuvarost a saját költségemen. Arra is kért bennünket a hatóság, hogy komposztáljunk. Ez nem is annyira egyszerű dolog, helyet, kalodát kell építeni, a komposztot naponta kezelni kell, meg kell akadályozni a rothadó bűzt stb. és a végén valahova el kell helyezni. Ha nincs veteményes kertem, hová tegyem? Mind nem hordhatom vissza a gyepemre, mert tönkremegy.

Összegezve, nem egyszerű dolog ez. Ha belesuvasztom a kukámba elviszik, ha mellé teszem nem, ha kiviszem a határba bűncselekményt követek el. Sokat járom a határt és már látszik, hogy egyre több helyre kerül ki a zöldhulladék bedolgozás nélkül.

A város tett már kísérletet és a polgármester is megígérte, hogy a zöldhulladék elszállításán gondolkodnak és valahogy megoldják, de eddig csak tavasszal egy alkalommal szállították el a zöldhulladékot. Lesz végleges megoldás?

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...